Connect with us

Actualitate

Sondaj de opinie la nivelul Mun.Alba Iulia, la COMANDA PSD. ”Cel care trebuie”

Published

on

sondaj psd alba iulia

Vă mulțumim dragi cetățeni pentru că ne-ați spus ce vreți să vedeți și să auziți de la noi

De la bun început, precizăm că nu suntem apărătorii actualei ”împărății” din Cealaltă Capitală – Alba Iulia și nu avem alte parti-pris-uri cu vreun partid sau personalități politice.

Însă, sondajul de mai jos, realizat în luna noiembrie 2021 în Municipiul Alba Iulia, arată de fapt ceea ce și-ar dori să ajungă în viitor PSD Alba: cel mai important pion de pe masa politică locală.

Vezi Sondaj de opinie la nivelul Municipiului Alba Iulia

Sondajul probabil încearcă să îndrepte atenția și gândurile concetățenilor spre ”culoarea roșie”, pe fondul nemulțumirii generale ale populației.

Ce-i drept, Municipiul e cu multe drumuri neasfaltate și care se pare că tot noi – cetățenii, trebuie să le asfaltăm din resurse proprii. Că pubelele de gunoi menajer le regăsim încă tot pline prin cartiere și ar mai fi multe alte nemulțumiri de pomenit…

Dar, PSD Alba Iulia nu a fost în stare să își lanseze din timp candidatul la Primărie la ultimile alegeri locale, decât pe ultima sută de metri, ca și cum nu ar fi fost destul de importantă această funcție pentru ei.

Mai mult, PSD Alba nu are o singură conducere ci e împărțit în trei tabere, (Tuhuț Radu, Matieș Călin și Dîrzu Ioan) cu trei ”cavaleri” spre marea victorie a următoarelor alegeri locale și astfel nu cred că va reuși performanța de a câștiga ”titlul” de primar al Mun.Alba Iulia.

E drept, nici cu celălalte partide locale nu ne putem lăuda. Din păcate atât PNL Alba cât și USR Alba au azi fiecare câte două direcții de conducere, poate chiar trei.

Întrebări din sondaj:

1. După părerea dumneavoastră localitatea Alba Iulia se îndreaptă mai degrabă într-o direcție bună sau mai degrabă într-o direcție greșită?

Aproape orice cetățean al oricărui oraș din România ar fi răspuns la fel: ”Mai degrabă într-o direcție greșită”. Doar dacă ai fi fost membru de partid în cealaltă barcă politică ai fi răspuns altfel.

2. Cât de mulțumit sunteți de activitatea actualului primar al municipiului Alba Iulia?

Oare în câte localități din România am primi vreun răspuns pozitiv la această întrebare? Mulțumiții sunt doar acei ce au legături politice sau directe cu primarul localității respective.

3. Cât de mulțumit sunteți de activitatea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia?

Cum ar fi fost acest sondaj dacă conținea și întrebarea: cunoașteți numele consilierilor locali, pe acei ce vă conduc localitatea?

Răspunsul la această întrebare e oarecum de așteptat să fie la fel ca cel de la întrebarea numărul 2.

4. O să vă rog acum să vă gândiți la primarul ideal. Cât de importante sunt pentru dumneavoastră următoarele atribute pentru acesta?

”Următoarele atribute” pe care le-au acredidat cetățenii supuși acestui sondaj nu sunt altceva decât atributele ce vor fi folosite pe viitor în discursurile și mesajele politicienilor ce au comandat acest sondaj. Cu alte cuvinte, ”vă mulțumim dragi cetățeni pentru că ne-ați spus ce vreți să vedeți și să auziți de la noi”.

5. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri și ar candida următoarele partide sau alianţe, dumneavoastră cu ce partid aţi vota?

Aici ne abținem.

Sondajul CURS cred că se află printre primele trei locuri între cei care realizează sondaje politice în România și care e demn de luat în seamă. Însă întrebările pe care le regăsim în acest sondaj se pare că nu prea îți dau loc de alt răspuns decât de… cel care trebuie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia