Connect with us

Administraţie

Școala Altfel cu întrebări legate de droguri și de consumul de etnobotanice

Published

on

scoala altfel + albacarolinatv

Zeci de tineri au participat la acţiunile organizate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia pentru programul „Școala Altfel”

Câteva zeci de elevi și preșcolari din Alba Iulia au participat astăzi, 20 aprilie, la acțiunile organizate de Spitalul Județean de Urgență pentru programul „Școala Altfel”.

De la ora 9.00, liceenii de la Colegiul Economic din Alba Iulia au asistat la demonstrații de prim ajutor susținute de medicul urgentist Denisa Marinescu și echipajul SMURD, și la o prezentare a pericolului pe care îl reprezintă consumul de tutun, alcool și droguri. Informarea a fost susținută de medicul Aurel Crișan, șeful secției UPU a spitalului din Alba Iulia, alături de comisarul Ioan Costachi de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia.

Demonstrațiile și prezentările au continuat mai apoi și pentru tinerii liceeni voluntari la Fundația Comunitară Alba, care au avut numeroase întrebări în special legate de drogurile de mare risc și de consumul de etnobotanice.

Cei mai mici participanți la demonstrațiile de prim ajutor din cortul SMURD au fost cei de la clasa pregătitoare de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, care au aflat ce trebuie să facă dacă bunicul sau părintele suferă un atac de cord sau un AVC.

Am organizat aceste acțiuni pentru tineri deoarece ne-am dorit să le arătăm care este activitatea UPU, SMURD, ce însemnă să fi conectat la activitatea medicală 24 de ore din 24. Sper că cei care au fost aici vor transmite mai departe imaginea noastră și că o parte dintre ei vor urma o carieră medicală”, a declarat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia