Connect with us

Actualitate

Salariații RER VEST SA au beneficiat de acordarea de prime/cadouri pentru vaccinare și pentru Sfântul Nicolae. Care a fost motivul protestului?

Published

on

itm alba

A fost aplanat conflictul de muncă, aceștia declarându-se mulțumiți de nivelul salarizării, de condițiile de muncă din unitate

Mai jos e comunicatul de presă primit la redacția Alba Carolina TV de la ITM Alba cu privire la protestul angajaților RER VEST SA nemulțumiți de drepturile salariale.

Asocierea RER Vest – RETIM continuă să își manifeste NEPUTINȚA în prestarea serviciilor licitate

În urma protestului spontan declanșat de o parte dintre salariații unității, nemultumiți de drepturile salariale acordate, inspectorii de muncă din cadrul ITM Alba au procedat la verificarea aspectelor sesizate, fiind constatate următoarele aspecte:

SC RER VEST SA, cu sediul in localitatea Oradea, str. Tudor Vladimirescu nr.79, jud. Bihor, are punct de lucru autorizat în loc. Tărtăria, str. Principală, nr.1 A și desfăsoră activitatea de “ Colectarea deșeurilor nepericuloase” cod CAEN 3811.

La punctul de lucru verificat desfășoară activitate un număr de 51 salariați încadrați în muncă în baza contractelor individuale de muncă cu normă intreagă 8 ore/zi încheiate în forma scrisă, înregistrate și transmise în termenul legal, în registrul general de evidență al salariaților în format electronic.

RER VEST – RETIM: AMENDĂ DE ÎNCEPUT DE AN PENTRU NERIDICAREA DEȘEURILOR DIN PARCUL ARINI

Salariile sunt negociate la data incheierii contractului individual de muncă cu garantarea în plată a salariului minim brut pe țară, iar pe parcursul derulării acestuia, salariile sunt renegociate, în funcție de performanțele individuale ale fiecărui salariat.

În timpul controlului inspectorii de muncă au avut discuții cu toți salariații aflați în activitate la punctul de lucru, constatîndu-se faptul că a fost aplanat conflictul de muncă, aceștia declarându-se mulțumiți de nivelul salarizării, de condițiile de muncă din unitate, precizând faptul că au beneficiat de acordarea de prime/cadouri pentru vaccinare și pentru Sfântul Nicolae.

Semne „bune” anul are! RER VEST – RETIM. Nu vă mai bateți joc de noi!

În data de 05.01.2022 angajatorul a dispus încetarea contractelor individuale de muncă in cazul a 5 salariați în temeiul art. 31 alin.3 din Codul Muncii (pe durata sau la sfîrșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți, fără a fi necesară motivarea acesteia) .

Toate documentele care au stat la baza verificării, respectiv fișele de identificare completate de către salariați au fost remise spre valorificare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, în vederea finalizării controlului la sediul social al unității.

COMUNICAT DE PRESĂ

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia