Connect with us

Actualitate

Programul Start-Up Nation 2022 urmează să se deschidă – anunț oficial al ministrului Antreprenoriatului

Published

on

Start-Up Nation

Solicitanții vor avea nevoie să-și creeze, pe portalul electronic, profil, user și parolă, pentru a putea apoi completeze formularul electronic de înscriere în vederea obținerii finanțării

Astăzi, 12 iulie 2022 ministru al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu a anunțat într-o conferință de presă organizată la Palatul Victoria, data oficială de lansare a celei de-a treia ediții a programului Start-Up Nation România. Programul va fi lansat în data de 19 iulie 2022. Înscrierile se vor face pe portalul de granturi IMM Recover.

Sesiunea de depunere a planurilor de afaceri va fi deschisă 30 de zile lucrătoare, începând cu ora 10:00 a primei zile de înscriere și până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului, conform procedurii de implementare.

start up nation 2022
ministru al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu

Înainte de sesiunea de înscrieri propriu-zisă, solicitanții vor avea nevoie să-și creeze, pe portalul electronic, profil, user și parolă, pentru a putea apoi completeze formularul electronic de înscriere în vederea obținerii finanțării.

Pentru Start-Up Nation 2022, bugetul alocat schemei de minimis, aprobat prin Legea nr. 317/2021, este de 520.031.000 lei, din care:

  •      500.000.000 lei pentru Pilonul I Start-up Nation România – credite de angajament.
  •     20.031.000 lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora – credite bugetare (de plată).

Aplicanții NU vor avea posibilitatea înscrierii pe ambii piloni ai programului.

Prin intermediul programului Start-up Nation România, antreprenorii vor putea beneficia de granturi pentru IMM-urile înființate începând cu data de 1 ianuarie 2020, în condițiile prevăzute în procedura de implementare. Cererile vor fi finanțate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, în următoarele condiții:

  •      Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului;
  •     Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Viitorii beneficiari vor trebui să asigire din resurse proprii o contribuție de minimum 5% din cheltuielile eligibile, plus toate cheltuielile neeligibile din proiect.

De asemenea, beneficiarii selectați la finanțare vor face cheltuielile din resurse proprii după care statul le va deconta cheltuielile eligibile. Cofinanțarea va juca un rol important spre deosebire de ediția precedentă a SUN, când numărul locurilor de muncă nou-create a făcut diferența.

Decontarea cheltuielilor eligibile se  va face într-o singură tranșă, conform mecanismului decontării cererilor de rambursare pentru care s-a făcut dovada achitării integrale a cheltuielilor aferente facturilor transmise. Dacă nu se respectă procentele aferente criteriilor selectate la înscriere pentru care s-a obținut punctaj și ordinea RUE, se redimensionează valoarea totală a proiectului, astfel încât condiția aferentă acestor procente să fie îndeplinită.

START-UP NATION 2022

Finanțare nerambursabilă: 40.000 €

Cofinanțare: de la 15%

Vezi aici documente/ghid START-UP NATION 2022

Finantare Nerambursabila De Pana La 200.000 Lei Prin Start Up Nation 2022, pentru IMM-urile care:

  • Au fost infiintate in 2020, 2021 si 2022;
  • Au capital social integral privat;
  • Sunt inregistrate la Oficiul Registrului Comertului;
  • Au sediul social/punct de lucru si isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei;
  • Au codul CAEN pentru care solicita finantarea nerambursabila – eligibil si autorizat  pana la momentul platii cererii de rambursare;
  • Nu au datorii la bugetul general consolidat, atat pentru sediul social, cat si pentru toate punctele de lucru, la momentul verificarii administrative si de eligibilitate;
  • Solicitantii care au datorii esalonate nu sunt eligibili pentru a accesa Programul;
  • Nu se afla in stare de dizolvare, reorganizare judiciara, lichidare, executare silita, inchidere operationala, insolventa, faliment sau suspendare temporara a activitatii;
  • Creeaza cel putin un loc de munca cu norma completa, pe perioada nedeterminata dupa intrarea in vigoare a acordului de finantare si mentine locul de munca ocupat cel putin 2 ani de la data platii ajutorului financiar nerambursabil;
  • Asigura o cofinantare in procent de minimum 5% din valoarea eligibila a proiectului, recomandat 15%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate