Connect with us

Actualitate

Peste 800 de elevi de gimnaziu și liceu din județ au luat parte la activități preventive desfășurate de polițiști

Published

on

preventia in scoli ipj alba carolinatv

EDUCAȚIA ANTIINFRACȚIONALĂ ȘI ANTIVICTIMALĂ A MINORILOR – COMPONENTĂ A ACTIVITĂȚILOR PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI

Inspectoratul de Poliței Județean Alba, prin structurile cu atribuții în domeniul prevenirii, continuă activitățile dedicate creșterii siguranței tinerilor. Peste 800 de elevi de gimnaziu și liceu din județ au luat parte la activități, în săptămâna care se încheie.

În perioada 04 – 08 decembrie 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia au desfășurat acțiuni informativ – preventive în 7 unități de învățământ gimnazial și liceal din județul Alba.

Astfel, peste 800 de elevi ai Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir, Liceului German Sebeș, Colegiului Național Lucian Blaga Sebeș, Liceului Tehnologic Sebeș, Colegiului Național Bethlen Gabor, Colegiului Național Titu Maiorescu Aiud și Școlii Gimnaziale Iosif Pervian Cugir, au fost informați în legătură cu pericolul reprezentat de consumul de substanțe interzise.

Activitățile privind prevenirea consumului de droguri au fost desfășurate în cadrul campaniei ”Trăiește sănătos”, în care Inspectoratul de Poliție Județean Alba este partener cu Direcția de Sănătate Publică Alba, Inspectoratul Școlar Județean și Agenția Națională Antidrog.

O altă temă dezbătută a fost cea a pericolului reprezentat de portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase, analizându-se aspectele legate de factorii care pot influența tendințele agresive, consecințele fizice ale comportamentelor violente și ale folosirii obiectelor periculoase precum și răspunderea, din punct de vedere juridic, pe care o antrenează săvârșirea unei fapte de natură penală.

Totodată, polițiștii au atras atenția asupra riscurilor la care se expun tinerii atunci când folosesc articolele pirotehnice, care sunt imprevizibile și periculoase, iar utilizarea lor poate cauza vătămări corporale.

Siguranța tinerilor este prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Alba, iar prin temele abordate în cadrul activităților desfășurate în unitățile de învățământ se încearcă abordarea unei game cât mai largi de probleme, în scopul prevenirii victimizării acestora.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate