Connect with us

Actualitate

Îndepărtarea de Dumnezeu naște ură – Prof. Ioan Romeo Mânzală

Published

on

fara Dumneze Romania

Uitarea  lui Dumnezeu și scoaterea lui Dumnezeu din societate va însemna o degradare morală a lumii și chiar pierderea ei

Nu este zi în care  să nu ne manifestăm o dușmănie oarbă, fără conținut, de multe ori împotriva rușilor. Eu nu spun că sunt îngerași, dar propaganda occidentală și SUA a întrecut orice imaginație. Vedem zi de zi  fel de fel de eșecuri ale acestei manipulări. Eu sunt un fan al Occidentului și SUA, înțeleg propaganda, dar avem nevoie și de puțină realitate. Atunci când nu o punem pe seama rușilor și lui Putin, ne îndreptăm împotriva americanilor. Le pasăm propriile noastre prosti unora sau altora, iar oamenii noștri politici aflați la conducere, nu sunt capabili să-și asume greșelile, trădările și matrapazlâcurile făcute de ei. Fug de răspundere.

 În acest efort și iureș al răului

Sunt promovate cu îndărătnicie minciuni grosolane și cele mai dezgustătoare confuzii. Poate cea mai absurdă și periculoasă confuzie promovată este așezarea semnului egal între Uniunea Sovietică și Rusia de azi. Este necesar să ne aducem aminte cum a apărut Uniunea Sovietică. A apărut în condițiile de criză și nedumerire existente în Imperiul Rus la sfârșitul Primului Război Mondial. În aceste condiții, folosind minciuna, dezinformarea și o brutalitate nemaivăzută în istorie, puterea a fost luată de grupul extremist bolșevic care, la acea vreme, era dominat de alogeni, de oameni care urau cu înverșunare tot ce era rusesc: ortodoxie, cultură bisericească, obiceiurile, personalitățile care definesc un popor; tot ce era rusesc a fost pângărit, distrus, prigonit.

Țăranul Rus și satul rusesc au fost prigoniți fără milă; milioane de ruși au pierit în prigoanele conduse de Djerzhinsky, Yagoda, Ezhov, Beria. În paralel, toate resursele Rusiei au fost folosite în promovarea imperiului sovietic iar nivelul de trai în Rusia era cel mai scăzut din Uniunea Sovietică. În fapt, Neamul Rusesc se afla în fața colapsului și în primejdie de dispariție. Dezastrul  din Rusia a fost continuat în haoticii ani în care ea a fost condusa de către incapabilul Boris Elțin. Bogățiile Rusiei au fost preluate de către “oameni de afaceri (în majoritate tot alogeni) pe prețuri de nimic   .În acest dezastru, care pare fără  ieșire, a apărut Vladimir Vladimirovici Putin. Trebuie să fim bine înțeleși.

Vladimir Putin nu este un “mântuitor”, dar el s-a dovedit a fi un patriot rus care își iubește și respecta și neamul și Țara și valorile ei. În ciuda unor enorme greutăți și unei gigantici opoziții, sub președinția lui Vladimir Putin, Rusia  și-a redobândit poziția de mare putere și, mai ales, de țară libera, care nu poate fi controlată din afară de cercurile “globaliste”. Nu are rost să enumăr lucrurile realizate. Ele cuprind economia, structurile statale dar mai ales schimbarea oamenilor.

Din sclavi și automate sovietice ei au redevenit Ruși, cu defectele dar și cu calitățile lor. Mai important decât orice a fost însă reîntoarcerea omului Rus la credința Ortodoxă. Între altele, aceasta a însemnat că Neamul rusesc a redescoperit cea mai de seamă trăsătură a sa ,cea care (după vorbele lui Ernst Junger, cea mai de seamă personalitate a culturii germane în veacul XX), este capacitatea de a purta suferință.

Capacitate care face din Ruși un neam “cristofor”! Această renaștere a fost întâmpinată de “globalism” cu o revărsare de ură fără margini. Toate defectele posibile au fost aruncate în seama lui Vladimir Puțin și a neamului Rusesc. Toată forță “apusului colectiv” a fost și este folosită în încercarea de a distruge Rusia. Iar ca încununare a acestei revărsări de venin, Rusia de azi a fost prezentata drept “continuatoare” a Uniunii Sovietice. Această revărsare de negativitate pură are mai multe explicații. În primul rând este vorba de osificarea și sclerozarea creatorilor de opinie occidentali. Incapabili să afle ceva nou ei se folosesc de “modelele” “războiului rece”.

Deci, Rusia este rea și “noi” suntem buni. Dar între discursul lor și realitate este o prăpastie. Ca simple exemple. “Apusul colectiv” promovează sodomia ,Rusia o respinge.”Apusul colectiv este ateu, Rusia ridică mănăstiri și catedrale și așa mai departe. Iar în momentul de fata între declarațiile “apusului colectiv” și realitate se arată o sinistră stare: genocidul din unele țări din lume. Acolo, cu directa complicitate a USA sunt uciși cu sălbăticie zeci de mii de oameni, sunt schilodiți sute de mii de oameni și sunt milioane de refugiați.

Ca ilustrare voi menționă că un congresman american din Florida, Brian Matt, a declarant privitor la copiii uciși în Gaza  “nevinovați”. Este evident că față cu o asemenea declarație acuza de “omor ritual” este cu mult mai mult decât o simplă ipoteza. Rusia nu este Uniunea Sovietica și standardele ei morale sunt net superioare celor globaliste. Iar privitor la asta iarăși să nu ne amăgim: globalismul nu luptă cu oamenii, luptă împotrivă lui Dumnezeu.

Această politică deliberată de uitare a lui Dumnezeu alungare a lui Dumnezeu din rosturile sociale, întotdeauna are urmări catastrofice.

Într-un cuvânt rostit la Londra în 1983, când primea Premiul Templeton, în mod profetic, Alexader Solzhenitsyn avertiza asupra celor pe care azi le vedem ca o realitate vie. Uitarea  lui Dumnezeu și scoaterea lui Dumnezeu din societate va însemna o degradare morală a lumii și chiar pierderea ei. Această adresă a avut și are importanța unui manifest de credință și mesajul ei este actual, aproape profetic.

Alexander Solzhenitsyn, la acea vreme aflat în exil în Statele Unite, arăta în acea adresa că, după ce a studiat vreme de câteva decenii istoria Rusiei și mai exact modul  în care a ajuns sub stăpânire bolșevică, singura  concluzie care poate fi trasă este că acest lucru a fost cu putința prin “uitarea lui Dumnezeu”.

Evenimentele ulterioare au dovedit că avertismentul lui Solzhenitsyn din 1983 a fost perfect îndreptățit și cele ce le vedem întrec până și sumbrele lui profeții. Iar singura cale de regenerare rămânea cea pe care o propovăduia Solzhenitsyn în 1983, revenirea și urmarea Căii Ortodoxe, întoarcerea către Dumnezeu, Al Nemoianu USA, istoric.

 În acest an

La noi vom avea patru runde de alegeri, de fapt cinci, dacă luăm în calcul că va fi imposibil ca un candidat prezidențial, cu excepția unui providențial apărut pe ultima sută de metri, să câștige cursa din primul tur. Nu există scenariu lansat pe piață, mă refer la scenariile negative, fără ca rușii sau americanii să lipsească. Ca și când aceștia sunt responsabili pentru propriile noastre prostii.

Partizanii comasărilor, care pierd pe zi ce trece teren, pentru că există mai multă discordie decât concordie la vârful coaliției, au susținut și susțin printre alte inepții și aceea că, în acest an, România va fi literalmente supusă unui tir propagandistic și de dezinformări fără precedent, acestea avându-și sorgintea la Kremlin. Serviciile secrete rusești sunt atât de puternice, vezi Doamne, încât îi pot hipnotiza prin informații false pe cetățenii României și, după caz, îi pot determina să stea acasă și să nu voteze sau să voteze cu cine vrea Vladimir Putin. Iar pe parcurs, toate evenimentele importante sau dezvăluirile care scurtcircuitează viața politică sunt puse tot pe seama Kremlinului.

După ce George Simion a fost prezentat în repetate rânduri drept un instrument al serviciilor secrete rusești, a venit rândul lui Șoșoacă. Până și Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO, un apropiat declarat și asumat al Statelor Unite, de îndată ce a cochetat cu ideea candidaturii sale la prezidențiale, este, iată, prezentat și ca dublu agent. Un fel de agent rus strecurat în America și asumat de Casa Albă.

Desigur, un scenariu nu imposibil, dar totuși destul de greu de luat în calcul. Chiar și o parte din mass-media este taxată ca făcând jocul Federației Ruse. Și, mai nou, atunci când fluxul informatic este perturbat sau chiar avariat, la mijloc nu poate fi evident decât mâna rușilor.

Nu este suficientă demonizarea Moscovei, o operațiune în definitiv lejeră, întrucât ea se bazează pe aprehensiunile românilor, supuși de vreo opt ori unor ocupații militare ale Moscovei, dar iată că atunci când asemenea scenarii nu mai prind la populație, sunt lansate altele pe piață, care vizează de astă dată demonizarea Statelor Unite.

În sensul că serviciile secrete americane fac și desfac în această țară, peste capul liderilor autohtoni sau cu complicitatea acestora și, în orice caz, peste capul cetățenilor, al căror vot este dirijat de Washington. Și acest scenariu prinde, în condițiile în care, de teama rușilor, din nevoia de a ne proteja, noi am admis ca practic România să se afle sub un fel de ocupație americană.

Avem în această țară

Mai multe baze americane decât au Statele Unite oriunde altundeva în lume. Și, în mod cert, ne dorim un parteneriat cât mai larg cu Statele Unite, atât în plan militar, cât și în plan economic. Cum și în definitiv facem parte dintr-o alianță politică, în care dirijor este Washingtonul. Desigur că, în aceste condiții, factorul extern poate juca un rol decisiv și în materie politică, și în materie electorală, atunci când factorul intern este inconsistent sau când electoratul este dezorientat. Și avem parte și de una și de alta, scria Sorin Roșca Stănescu

Zilele trecute, de pildă, am văzut cum o doamnă ambasadoare  extraordinară și plenipotențiară a unui stat din afară  în România și-a permis, pe canale media bine finanțate de fundații  străine, să le dea indicații „prețioase” atât politicienilor, cât și cetățenilor, despre cum ar trebui să aleagă și mai ales despre pe cine ar trebui să nu aleagă.

Noi românii, am ajuns în situația în care nu mai avem încredere în propria noastră capacitate de a discerne, de a lua decizii politice și de a acționa pentru implementarea lor. Mult timp am așteptat ca lumina să ne vină de la răsărit. Acum așteptăm ca lumina să ne vină de la vest. Și tot căutând lumină în altă parte, stingem lumina în noi înșine. Și orbecăim în beznă.

Toți o apă și un pământ!

Am semnalat mereu existența unor mari interese în România ale unor forțe externe. Ele vizează practic toate domeniile, de la înarmare până la resurse, și este evident că politica joacă aici un rol importat. De câte ori am avut indicii, am acuzat labilitatea unor oameni politici de la București, lipsa lor de coloană vertebrală sau chiar de caracter, care îi determină să vândă sau să dea chiar pe nimic interesele naționale, care în mod normal nu ar trebui să fie tranzacționabile.

Dar de aici și până a pune tot ce e rău pe seama factorului extern, fie că acest factor extern este Moscova, fie că e Washingtonul, fie că e Bruxellesul, este un pas extrem de mare, dar și periculos. Nu numai frica de AUR naște monștri, cum ar putea fi de pildă monstruoasa coaliție a comasărilor, dar și frica de factorul extern poate naște la fel de bine monștri. Uitați-va cine conduce sau a condus România ”Grupul de la Monaco, Grupul de la Dubai și să nu uităm Grupul de la Cluj.

Cât de slabi sunt unii care au fost șefi de servicii, magistrați, politicieni care au distrus această țară și omenirea din ea. Există un ,,paradox” toți care au distrus țara, la alegeri tot pe ei îi votăm. Se spune că dacă avem conducători proști, alegatorii sunt și mai prosti. Dar când au prăduit această țară, unde au fost serviciile, magistrații, politicienii?! Toți o apă și un pământ. De ce au pensii speciale?

De ce pleacă la pensii pe bani mulți la 48-50 de ani? De ce Stoica și Oprea au făcut tot ce au dorit cu legile din România. De fapt o anumită pensie este echivalentul unei ”mite” mascate. De ce oamenii de Halal conducători cărora le este frică să abroge sau să modifice legile promulgate și semnate doar în interesul lor. Vă aduceți aminte de inegalabilul V Stoica și legea 32? Unde era PNL? Vă aduceți aminte de celebrele ,,artificii”ale lui Oprea? Trebuie să fim atenți la vot.

Al dumneavoastră, același,

Prof. Ioan Romeo Mânzală

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate