Connect with us

Actualitate

Ce ai facut pentru Alba Iulia, D-le PĂDUREAN ?

Published

on

gabriel plesa calin padurean

Trista realitate a democratiei mioritice în anul de cumpănă 2024 , simbolizată de acestă intrebare de sorginte jupanescă a edilului “Celeilalte capitale” adresate cu mare emfaza.

CE AI FACUT PENTRU ORAȘ DOMNULE PĂDUREAN?

Si cetățeanul, dovedit interesat de ceea ce se intâmplă cu destinul orasului in care isi duce traiul de zi cu zi , incrincenat in lupta cu Mobilitate Urbană marca “P.C.G “ , cetățeanul , umil si ispașit raspunde “NIMIC”. Un “NIMIC “rostit nu ca să definească realmente umila contributie a muritorului de rând , ci , pentru a inchide creștineste un conflict verbal ce stă să se aprindă .

In fapt raspunsul pe care am putea să-l rostim oricare dintre albaiulienii care tăcuti , ardelenește ne facem datoria față de comunitatea in care am fost hărăziti să locuim , trăind fiecare zi , muncind să ne câstigăm pâinea cea de toate zilele si “Să-I dăm Cezarului ce-I al Cezarului” care uneori astăzi , se poartă mai dictatorial decât guvernatorul român din antichitate, este unul infinit mai valoros decât aroganta cu care se impănează actualul Primar albaiulian . Da, in fapt printre altele , trăim să plătim anual taxe si impozite, tot felul de dări care se strâng in visteria cezarului (Primăriei) ca să asigure confortul financiar si nu numai al Primarului si găstii pe care si-a instalat-o in fotoliile administratiei locale si poate resursele din care să se poata genera lin si nesimtit …”parandaratul”.

La acest gen de intrebare nesimtit de aroganta si fără nici o scuza crestinească , domnul Padurean sau oricare din noi am putea replica si aduce argumente pertinente si consfintite de fapte.

Dar dumneavoastră domnule Primar ce a-ti facut si faceti pentru noi albaiulienii ?

Pentru că in fapt Alba Iulia inseamnă in primul rand locuitorii si apoi toate celelalte ce intregesc definirea orasului,. In realitate , domnule Primar ,Dvs ce a-ti facut cu increderea care v-a acordat-o unul din opt alegători din comunitatea albaiuliana , in fapt si de drept datorită alegerilor intr-un singur tur de scrutin , a-ti devenit “administrator “mandatat de toti cei cca 64 de mii de alegători ai orasului si poate ca succinct vă oferim câteva performante din” buchetul” de realizări pe care il oferiti la final de mandat albaiulienilor ;

  1. Ati reusit să cresteti datoria publică a albaiulienilor cu povara in incă vreo 16 .000.000 euro ca sa priceapă si anonimul stradal , saisprezecemilioane de euro!
  2. Ati reusit să puneti anual in pusculita STP-ului , peste cinci milioane de euro!
  3. Ati reusit să mentineti dinamica deplasarilor in străinatate la frecventa stabilită de fostul primar in ultimul mandat , estimtiv , o deplasare in străinatate la doua luni de mandat!
  4. Ati reusit să traduceti in fapte rezultatele auditului personalului din administratia locală , după ce a-ti cheltuit cica treizeci de mii de euro, in fostul viitor mandat in care a-ti coborat (ca la tribunalul ad hoc din proximitatea statui eroului Avram Iancu) diagonala tricoloră la cel mai de jos nivel al demnitătii pe care o reprezentati , ca să folosim un timp din gramatică limbii engleze !
  5. Ati reusit să numiti in functia de city manager , un ins care are trecut (sper ca DA) în fișa postului asigurarea mentenanței pentru transmiterea on line a ședintelor Consiliului Local !

Având in vedere ca momentul in care a-ti adresat intrebarea din titlul acestor insemnari cetatenesti , era propunerea pentru acordarea titlului de ‘Cetătean de Onoare ‘ unei personalităti , ajung enumerările luate la intâmplare din bogatul buchet de nestemate ce il veti face cadou cetătenilor la finalul actualului mandat, pentru un superlative pe care dumneavoastră nu il dovediti in haina de zi cu zi a activității ca si primar si mai ales ca distinctive o veti duce in derizoriu , aceea de “CETĂȚEAN DE ONOARE “.

Cum tot in derizoriu a-ti reusit să cantonati si activitate Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia care se desfasoară in stilul unei șezători de la țară din perioada interbelică, la care babele cand li se termină fuiorul de tors, plecau acasă pentru a toarce “on line” in continuare.

NIMIC , Domnule Primar , pentru că a face ceea ce implică legal statutul de CETÂȚEAN este in fapt nimicul din care se clădeste si dăinuie o comunitate , obligatia firească ca să ”respire” cetatea.

Din nefericire pentru anonimii acestui oras , dumneavoastră detineți si aveți stiinta si definitia sintagmei “ADEVĂR ȘI DREPTATE” .

In spiritual acestei stări politice , pentru că in fapt alta este realitatea , a-ti descoperit si traseul Reintoarcerii la rădăcina liberală , la care consider ca niciodată nu a-ti fost conectat.

Doar suntem nu numai in orasul in care se poate vizita “Traseul fortificațiilor” în cetatea Vauban ci și în orasul în care s-a legiferat întoarcerea fiului risipitor prin ușa din dos (sediul din Mondrogan).

Numai ADEVAR SI DREPTATE în acest mandat 2020-2024!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate