Connect with us

Actualitate

Țări care IMPUN vaccinarea obligatorie. Pe când și în România?

Published

on

vaccinare obligatorie tari

Preşedintele Iohannis spune „nu“, dar unii ar putea să nu mai ajungă la muncă fără dovada că sunt vaccinaţi.

Canada

Turiştii străini care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 nu vor avea voie să intre în Canada pentru un timp, a afirmat premierul Justin Trudeau, relatează Reuters.

Tadjikistan

Agenția oficială tadjică a publicat un decret guvernamental prin care obligă toți cetățenii peste 18 ani să fie vaccinați, fără a oferi detalii suplimentare și în ce condiții ar fi aplicată obligația.

Vatican

Vaticanul a anunțat că angajații săi riscă să-și piardă locul de muncă în cazul în care refuză să se vaccineze anti-covid. Vaccinul anti-covid devine obligatoriu și pentru jurnaliștii acreditați.

Guvernul PNL ne va interzice să mai creștem porci românești din 1 August! #nurezist fără fermierii români!

Franța

Franța a decis să impună vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru toți lucrătorii din unitățile sanitare, personal medical sau nu, precum și pentru persoanele aflate în contact cu persoane vulnerabile, a anunțat luni seara președintele Emmanuel Macron, transmite AFP.

„Vor avea termen până pe 15 septembrie să se vaccineze”, iar apoi vor fi aplicate sancțiuni!

Cine nu se vaccinează nu primește salariu.

Macron dă semnalul vaccinării obligatorii în Uniunea Europeană. Pe când propunerea USR-PLUS de vaccinare obligatorie în România?

Grecia

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat luni seara că vaccinarea va deveni obligatorie pentru anumite categorii profesionale, între care angajații din domeniul sănătății și îngrijitorii din căminele de bătrâni.

Italia

Din 25 mai un decret obligă medicii și personalul sanitar să fie vaccinați împotriva Covid-19, sub pedeapsa că nu mai pot practica în contact cu oamenii. Această obligație a fost contestată în instanță de 300 de îngrijitori italieni, iar o audiere este programată pentru 14 iulie.

Statele Unite ale Americii

SUA vor începe informarea „din ușă în ușă” pentru vaccinările COVID-19, a anunțat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, urmând probabil într-un anumit interval de timp și vaccinarea obligatorie.

”Munca noastră nu se oprește aici și vom continua să presăm pentru vaccinarea copiilor de 12-18 ani … acesta este unul dintre motivele pentru care am inițiat aceste ”forțe de grevă” pentru a intra în comunitate”, declară Jen Psaki.

Autoturismul Primăriei Alba Iulia parcat PE LOCUL dedicat persoanelor cu DIZABILITĂȚI. Cine plătește amenda?

Ce face Germania?

Germania nu ”intenţionează” să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, a declarat marţi cancelarul german Angela Merkel, mizând în continuare pe „bunăvoinţa” pacienţilor şi „publicitatea” în favoarea vaccinurilor, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În România

Președintele Klaus Iohannis a declarat, zilele acestea că vaccinarea anti-Covid este voluntară în România și că acest lucru nu se va schimba.

Premierul Florin Cîțu în luna februarie a dat asigurări că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie în România. Iar apoi, premierul spune că în privinţa personalului medical există propunerea ca cei care nu se vaccinează să fie testaţi şi să suporte costul testelor.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihaila, consideră că la acest moment nu este cazul ca vaccinarea să devină obligatorie pentru categorii profesionale precum cadrele din sistemul sanitar sau cele din invățământ. „Nu aș discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de așa ceva și să obținem un procent mare al personalului vaccinat, așa încât obligativitatea săa nu fie necesară”, declară ministrul Sănătății.

Obligația vaccinării nu este formală în România, dar restricțiile pentru cei nevaccinați probabil vor fi de așa natură încât vor fi asemănătoare cu o cvasi-obligație.

În multe centre de vaccinare din țară cam bate vântul. Au trecut vremurile în care trebuia să te înscrii pe platformă sau pe listele de aşteptare pentru a te vaccina. Azi, cine vrea se poate vaccina doar completând formularul iniţial.

Medicii şi asistentele din centrele de vaccinare stau de regulă pe nişte scaune de plastic și așteaptă pe banii contribuabililor nevaccinații. Mai trag o țigară și mai spun câte o glumă polițiștilor locali ce fac și ei ce face toată lumea, adică stau.

Valul 4 al pandemiei este aşteptat DUPĂ sezonul estival. Să fie ”programat” pe toamnă?

Valul 4 vine după vacanța de vară, vine cu noi sau vechi restricții, cu alte ”surse reale de informare”…

Să fim sănătoși că boala e între noi!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia