Connect with us

Actualitate

Sebeş: ‘Sănătatea populației este prioritară, iar pentru aceasta, poluarea din Sebeș trebuie redusă’

Published

on

autorizatie mediu kronochem poluare sebes

Autorizația integrată de mediu la Kronochem SRL să fie stabilită, la limita inferioară a intervalului.

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, atenționează asupra faptului că sănătatea populației este prioritară, iar pentru aceasta, poluarea din Sebeș trebuie redusă.

Aplaudacii lui Nistor şi ce s-a ales de dezbaterea publică pe tema calităţii aerului

În contextul desfășurării în mediul on-line a dezbaterii publice pentru actualizarea autorizației integrate de mediu, care să reglementeze activitatea desfășurată de SC Kronochem SRL Sebeș SRL, pe amplasamentul situat în Municipiul Sebeș, str. M. Kogălniceanu, nr. 59, Primăria Municipiului Sebeș își exprimă un punct de vedere rezervat și solicită ca autorizația să prevadă valorile aflate la limitele inferioare stipulate de lege la indicatorul formaldehidă și la indicatorul TCOV (compuși organici volatili totali), conform BAT-ului (celor mai bune tehnici).

‘Prietenii lui Dorin Nistor se hrănesc din bugetul local’

Având în vedere faptul că, pe teritoriul României ne aflăm încă în stare de alertă, autoritățile de mediu au decis ca publicul interesat să fie consultat în format electronic, on-line. Astfel, documentația de actualizare a autorizației integrate de mediu pentru activitatea desfășurată de SC Kronochem Sebeș SRL poate fi regăsită pe site-ul Primăriei Municipiului Sebeș – www.primariasebes.ro, pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Alba – http://apmab.anpm.ro, precum și pe site-ul operatorului economic – www.kronospan.ro/mediu. Îi încurajăm pe toți cei interesați să își exprime punctul de vedere, până la data limită de 10 iunie 2020, prin materiale transmise la adresa de e-mail a Agenției pentru Protecția Mediului Alba office@apmab.anpm.ro.

Kronospan nocturn…

Cine poluează Sebeşul şi de ce vrea primarul Dorin Nistor un referendum pentru monitorizarea aerului?

Municipiul Sebeș  cere respectarea BAT-ului, a celor mai bune tehnici referitoare la monitorizarea VLE (valori limită emisii), astfel încât în autorizația integrată de mediu să fie stabilită, la limita inferioară a intervalului, monitorizarea continuă la formaldehidă și lunară la TCOV (compuși organici volatili totali), alături de următoarele măsuri:

  • limita la  formaldehidă 2 mg/Nmc, cu monitorizare continuă, deși SC Kronochem Sebeș SRL solicită 5 mg/Nmc;
  • limita la TCOV 5 mg/Nmc, cu monitorizare lunară, frecvență de monitorizare stabilită prin AIM AB 9/2017, deși SC Kronochem Sebeș SRL solicită 30 mg/Nmc și frecvență de monitorizare anuală;
  • finalizarea  studiului de dispersie menționat în cadrul programului de Monitorizare vegetație din zona RONPA 0019 RÂPA ROȘIE inclusă în Poligonul Vestic al Sitului ROSCI 0211 PODIȘUL SECAȘELOR și implementarea concluziilor/măsurilor  în cadrul AIM;
  • implementarea  unei automonitorizări la emisii pentru indicatorii PM10 și PM2,5; automat cu afișarea rezultatelor în timp real, 24/24 ore, în cel puțin 2 puncte la limita incintei industriale;
  • solicităm monitorizarea trimestrială a emisiilor, acolo unde acestea se monitorizează anual (pag. 32 formular solicitare).

Remember Kronospan. NU uitaţi de noi!!! De altfel, de ce ar fi mereu câte un incendiu

Advertisement

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia