Connect with us

Actualitate

Aplaudacii lui Nistor şi ce s-a ales de dezbaterea publică pe tema calităţii aerului

Published

on

kronospan sebes

”Avem la pulberi depăşiri, ca la formaldehidă a fost depăşire, că nivelul este ridicat…”

Nu ştiu cum se face că mereu se ridică problema poluatorului din Sebeş, că prea poluează, că emite substanţe toxice, că nu ştiu ce nivel s-a depăşit, atunci când se apropie alegerile.

Stimabilul primar Dorin Nistor şi-a făcut apariţia la sediul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, în sala de festivități „Radu Stanca”, loc unde s-a încercat a fi un fel de întâlnire consultativă, având ca temă calitatea aerului din Municipiului Sebeș.

Primarul Nistor a spus:

”S-au depăşit valorile la PM10 de 35 ori, avem un autolaborator mobil de ultimă generaţie… cine trebuie să fie lângă noi? APM, Garda de Mediu…”

”Am mărit spaţiile verzi, am facut consultări cu populaţia, am avut întalniri cu APM-ul, am pus sistem de irigatii, am pus ghene ingropate” s.a.m.d., asta au auzit cei ce au fost prezenţi la această întâlnire din gura primarului Nistor.

Cert e ca domnul Primar Nistor aşteaptă un răspuns. Un răspuns de la poluatori, de la autorităţi, de la oricine altcineva şi nu de la instituţia pe care dânsul o conduce.

Gaşca de aplaudaci ai primarului stăteau la pândă, antrenaţi de-acasă cu exerciţii de forţă electorală, iar când stimabilul edil spunea ceva mai apetisant, ‘sportivii’ îşi puneau în practică meseria.

Pe de altă parte, cetăţenii au readus în discuţie problemele reale ale poluatorului Kronospan (Kronochem), că de 20 de ani se tot discută şi nu s-a făcut nimic, nimic.

Politicienii aflaţi în opoziţie, au încercat şi ei să ridice mingea la fileu, să scoată în evidenţă marea problemă a formaldehidei, a poluării din Sebeş, nerealizând de fapt că meciul s-a jucat de data aceasta pe terenul primarului Nistor, şi-au fost faultaţi.

Cu una, cu două, a trecut şi această întâlnire pe tema calităţii aerului, ca de altfel, ca toate celălalte întâlniri de genul şi… nu s-a concretizat NIMIC.

Advertisement

Vezi şi Revoltă oficială împotriva poluatorului de la Sebeş – KRONOCHEM (KRONOSPAN)

În timp ce campania electorală era pe val la această întalnire, gazele poluatorului parcă ieşeau tot mai tare, fără să ţină cont că unii se străduiesc să li se opună.

Cetăţenii prezenţi la marea şedinţă, comentau mai mereu peste spusele primarului: ‘Nu vedeți că nu se iau măsuri?’ ‘Tocătorul ăla ne mănâncă toate organele interne’ .

Marea surpiză a fost prezenţa doamnei Oana Bodea – director general Kronospan, care a încercat din răsputeri să aducă argumente pro, că firma pe care o reprezintă (POLUATORUL), aduce venituri la Primăria Sebeş, că face exporturi (şi profitul îl exportă) şi multe altele, toate pe un fond continuu de vorbe şi comentarii ale celor flaţi în sală.

Şi ce rămâne de făcut?

Vezi şi ‘Abur de uscare şi praf de lemn’. Din nou şi din nou…e altceva. Kronospan Sebeş

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia