Connect with us

Actualitate

Scrisoare deschisă către Inspectorul General Școlar al I.S.J Alba și domnului Director al Colegiului National H.C.C

Published

on

hcc alba iulia

SCRISOARE DESCHISĂ

Către ,

Inspectorul General Școlar al I.S.J Alba

Prof. Cornel Stelian SANDU

Director Colegiul Național H.C.C Alba Iulia

Prof.Cerbu Valeriu Nicolae

Domnilor Profesori,

Suntem conștienți că din nefericire, din varii motive, vocea străzii ori nu este auzită de cei ce diriguiesc diferite sfere de activitate ale comunității locale, ori lipsa de opinie este generată în primul rând de faptul că cei care ar trebui să emită atitudini civice sunt șantajabili. Aceste motive fac să asistăm la derapaje impardonabile, mai ales în această perioadă de campanie electorală.

Evenimentul pe care dumneavoastră, în calitate de conducători a două entități emblematice din sfera educației albaiuliene, l-ați organizat și girat în dimineața zilei de duminică în Piața Cetății din Alba Iulia, respectiv “Ceremonia de absolvire a promoției 2024 a Colegiului Național Horea , Cloșca și Crișan “, nu din punct de vedere electoral, ci ca și eveniment ce a purtat prin autoritățile prezente girul comunității, din nefericire , fără a întreba “ Cetatea “ , ne determină să vă supunem atenție dvs., cât și concetățenilor noștri câteva remarci legate de acest fapt deja împlinit .

Așadar, vă adresăm această scrisoare deschisă din următoarele trei ipostaze :

ELEV – din punctul nostru de vedere, ca și foști elevi ai unui liceu, poate nu colegiul implicat în respectivul eveniment este vinovat, ci este impardonabil mai ales din ipostaza domnului Inspector Școlar General discriminarea generată față de absolvenții celorlalte licee din oraș și chiar județ, prin tratamentul pe care l-ați demonstrat, fiind parte a acestui eveniment public doar pentru absolvenții Liceului HCC. Oare restul absolvenților ai celorlalte licee din Alba Iulia nu ar fi meritat aceeași ceremonie, în același cadru istoric și mai ales public ?

Care sunt argumentele pentru care Primăria Alba Iulia a fost parte la acest eveniment, în contextul în care, ca administrație locală ar trebui să fie echidistantă față de toți liceeni instituțiilor pe care le are în administrarea sa? Sau a primat faptul că Dl Inspector Școlar General este și cadru didactic la respectivul liceu, iar Dl Primar este absolvent al aceluiași Colegiu, se justifică un astfel de comportament, sau pentru păstrarea puterii locale putem escalada orice limite ale bunului simț și nu numai ??

PÂRINTE – plecând și numai de la ideea că dacă ați generat , voit sau involuntar ideea de „licee de mâna a doua” în Alba Iulia pentru toate celelalte, mai puțin cel aureolat cu respectiva festivitate, oare cum se simt părinții elevilor care nu au avut parte de această “ recunoștință “ din partea administrației locale și a structurii ministeriale de la nivel local, respectiv ISJ Alba? Oare cum s-au simțit unii dintre demnitari care au fost “fericiți” cu onoarea de a înmâna diplome și premii actualilor absolvenți HCC ?

În contextul în care ca adolescenți, respectivii “politicieni” nu au avut “șansa “ de a fi parte din rândurile liceenilor H.C.C.-iști. Oricum, respectiva festivitate a demonstrat că nu numai în modul cum se raportează administrația locală la diferite cartiere sau străzi din Alba Iulia, ci și în sfera învățământului liceal există „elevi” ce învață în „licee second-hand”. Nu este o jignire sau o catalogare a învățământului gimnazial local, este o constatare pe cale de consecință a ceea ce s-a desfășurat în urbea albaiuliană duminică dimineața.

Advertisement

Încă de pe vremea răposatului, copiii VIP-urilor județului musai trebuie să urmeze cursurile liceului elogiat. Din nefericire, moda nu s-a schimbat deloc sau altfel spus, prorociile domnului Brucan sunt încă în derulare faptică!

Nu în ultimul rând, ca și CETĂȚEAN, deoarece festivitatea la care facem referire a fost în fapt încă o mostră de derapaj electoral al „Partidului Unic” (PNL) , ca atâtea altele în această campanie electorală. Este inadmisibil să folosești puritatea și frumusețea adolescenței pentru a câștiga voturi la alegerile locale. Atât de jos a ajuns demersul politic în a salva accesul la putere al liberalilor locali încât au purces la un asemenea act de discriminare și mai ales de „prostituție” educațională.

Câtă demnitate și ce dovadă de integritate morală trebuie să posede conducătorii instituțiilor ce manageriază învățământul gimnazial ca să angreneze liceeni în acest gen de festivități cu vădit iz electoral?

L-am întreba pe Dl. Director al Colegiului Național H.C.C. dacă a gândit în vreun moment cum ar trebui să se simtă colegii dânsului care conduc următoarele instituții gimnaziale ( lista am preluat-o de pe site-ul Primăriei locale ) :

COLEGIUL MILITAR LICEAL “MIHAI VITEAZUL”

COLEGIUL ECONOMIC “DIONISIE POP MARTIAN”

COLEGIUL TEHNIC “DORIN PAVEL”

COLEGIUL TEHNIC “APULUM”

COLEGIUL TEHNIC “ALEXANDRU DOMSA”

LICEUL SPORTIV ALBA IULIA

LICEUL DE ARTE “REGINA MARIA”

LICEUL ROMANO-CATOLIC “GROF MAJLATH GUSZTAV KAROLY”

SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX “MITROPOLIT SIMION STEFAN”

Un gust amar rămâne pentru cetățeanul care își pune întrebări și încearcă să gândească și să articuleze verbal sau mai obraznic public, opinii în acest oraș supus unei orânduiri instituite de peste DOUĂ DECENII de lacheii PARTIDULUI UNIC.

Advertisement

Și când te gândești că unii dintre cei prezenți la eveniment care au susținut și alocuțiuni sunt DOCTORI ÎN SOCIOLOGIE, însă predau zilnic lecții de “morală postdecembristă”…

Oare ce vor gândi distinșii Domni Directori, adresanții acestei scrisori deschise, dacă vor avea bunăvoința să citească aceste rânduri și mai ales ce vor face sau se vor complace în deja cunoscuta OMERTĂ liberală ?!

La final, toată stima și respectul sincer și „neelectorizat” pentru “FRUMOȘII ABSOLVENȚI AI COLEGIULUI NAȚIONAL HOREA, CLOȘCA ȘI CRIȘAN” !

Să trăiți frumos și să călcați pe urmele MOȚILOR ai căror nume îl poartă școala pe care o onorați cu frumusețea voastră și nu pe urmele celor care și-au pus moț cu acest eveniment.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate