Connect with us

Actualitate

Autodistrugerea duce la corupție și haos. Prof. Ioan Romeo Mânzală

Published

on

autodistrugerea poporului

Românii nu au dorit să știe adevărul despre banii publici. Văd în această campanie oameni care nu știu să scrie, oameni care toată viața lor au mințit și furat, mulți analfabeți, mincinoșii toți vor să intre în politică.

Noi, prin vot, legalizăm ,,hoția” tuturor politicienilor. Renunțarea la banul public – dacă nu ne interesează ce se întâmplă cu banii munciți de noi care ajung la bugetul statului, atunci logic că nu interesează nici cine și cum îi folosește, deci implicit, nu interesează faptul că pe munca și spinarea noastră este alimentat sistemul de exploatare.

Obedienţa faţă de autoritate, Încrederea în autoritate şi Nepunerea la îndoială a informaţiilor primite de la autoritate şi nici a bunei credinţe a autorităţii – „Statul vrea binele”, „Nu gândim cu propriul creier, gândim noi pentru tine! Stai liniştit! Ai încredere în noi că vrem binele!”, ”FNI veghează!” etc.

Gândirea pe termen scurt

Noi, cei mai mulți români și cei mai mulți oameni care se află într-un astfel de Sistem de exploatare se luptă să supraviețuiască de pe o zi pe alta, de la o lună la alta. Aşa este gândit sistemul. Din cauza asta, noi NU suntem învăţaţi, setaţi să gândim pe termen lung. Noi gândim pe termen scurt: ”ce gătesc când ajung acasă?”, ”cu ce mă îmbrac diseară?”, ”am ce să mănânc mâine?”, “am cu ce să plătesc salariile angajaților săptămâna viitoare”?

Doar prin excepție există oameni – sclavi în Sistemul de exploatare care îşi planifică viaţa pe mai mult de un an. Noi, care gândim pe termen scurt, am fost educați încă din școală să gândim așa. În contradicție cu noi se află cei care conduc lumea din umbră, cei care au pus în aplicare Sistemul de exploatare, care l-au gândit și care îl gestionează în prezent. Ei gândesc tot timpul pe termen, adică în ANI, ZECI DE ANI și SUTE DE ANI înainte !!! Ei fac ceva AZI, AICI pentru că peste 10, 20 de ani se întâmple ceva ÎN ALTĂ PARTE. Ei gândesc pe termen lung și foarte lung. Noi gândim pe termen scurt și foarte scurt.

Din cauza acestor diferențe ne este greu să pricepem lumea reală în care trăim, pentru că ea funcționează după regulile lor, celor care acţionează din umbră şi gândesc pe termen LUNG. Din cauza asta nu putem pricepe că ne aflăm într-un Sistem de exploatare și că suntem sclavi. Pentru că, pur și simplu nu-l putem înțelege, cuprinde, cu mintea noastră distrusă premeditat. Din cauza asta, adevărul din jurul nostru nu este clar, pentru că suntem limitați în gândire, în înțelegerea a ce se întâmplă, pentru că gândim pe termen scurt. E o mare problemă. Dacă vrem să pricepem cum acționează cei care să conducă lumea din umbră trebuie să înceapă să ”ne punem în papucii lor”, să nu ne imaginăm că suntem și să vedem imaginea de ansamblu și cum funcționează lucrurile/lumea, pe termen lung!

Lipsa de interes

Din cauza distrugerii mentale a oamenilor nu conștientizează ce este relevant pentru viața lor și ce nu, așa că nu sunt interesați de subiecte precum Noua Ordine Mondială, conspirații planetare, conducători din umbră, guvernare mondială, cip-uri, supraveghere totală a omului, sclavia modernă etc. etc. etc. pentru că au impresia că nu îi vizează, deși, în realitate, aceste lucruri le afectează viața enorm. Lipsa de interes apare și din cauza fenomenului numit disonanță cognitivă. Este vorba despre faptul că oamenii nu pot face față psihic adevărului, așa că îl ignoră

Egoism – în mod premeditat. Sistemul de exploatare în care trăim este făcut de așa natură ca oamenii să se lupte pentru binele lor și eventual al familiilor lor, dar ATÂT! Restul nu mai contează, pe restul oamenilor trebuie călcați în picioare ca ei să ajungă cât mai sus. Asta se cheamă Legea junglei și reglementează viața noastră a românilor în prezent. Din păcate unii oameni bogați sunt atât de cretini, cred că pe ei nu îi afectează Sistemul de exploatare.

– Valori morale distruse și lipsa de patriotism

Fără valori morale societatea o ia razna și este mai ușor de exploatat, controlat, distrus. În mod premeditat ne sunt atacate Biserica, religia şi credinţa, ne este atacată familia tradiţională, iar patriotismul dispare o dată cu distrugerea identităţii naţionale.

– Nevoie de dovezi clare negru pe alb – oamenii distruși mental nu mai pot gândi cu propriul creier, nu mai pot să le facă, nu mai pot pune cap la cap, nu mai pot rezolva singuri puzzle-ul ca să priceapă imaginea de ansamblu. Ei au nevoie de „ajutor” extern, de dovezi concrete, ceva palpabil, dar nu sunt dispuși nici măcar să caute (e greu să citești pe internet). De multe ori însă, privind realitatea reală în care trăim, dovezile nu sunt CLARE, pentru că lucrurile relevante se întâmplă PE ASCUNS, deciziile se iau din umbră, iar efectele se simt pe termen lung, nu imediat.

Din păcate însă, mulți dintre oamenii care au nevoie de dovezi concrete, hârtii semnate, contracte clare, ștampile, înregistrări video, audio etc. Filmulețul cu Băsescu care îi dă o palmă unui copil (+ prima lui reacție la filmuleț) și pe românii naivi care l-au crezut pe mincinosul Băsescu, în loc să creadă ce le spun ochii și creierul: un ins dă un dos de palmă unui copil. Oamenii ăștia care au nevoie de dovezi sunt cei care susțin căști de genul „conspirațiile sunt doar teorii”, fără să fie dispuși să caute să citească mai multe detalii ca să vadă dacă sunt doar teorii sau sunt bune. Sunt aceiași oameni care spun „și ce, dacă mă supraveghează ăia și știu totul despre mine, care e problema? Atâta timp cât nu fac nimic rău…”. Perfect! Și din păcate sunt mulți care gândesc așa…

– Renunțarea la luptă și demoralizarea – „nimic nu se mai poate face!”, „nu poți schimba lumea!”, „nu poți să schimbi Sistemul, îți pierzi timpul degeaba!” etc – toate aceste concluzii la care ajungem pentru că suntem distruși mental în fiecare zi, sau care ne sunt inoculate în creier prin mass media într-un singur scop: să renunțăm la luptă încă dinainte de a începe cu adevărat – exact ce-și doresc cei mai mulți. care patronează Sistemul de exploatare – să nu ne răsculăm niciodată. Faptul că ”nimic nu se mai poate face” este doar una dintre multele ILUZII în care trăiesc românii astăzi.

Alte chestii care ne împiedică să vedem adevărul din jurul nostru:

– Lupta zilnică pentru supraviețuire – nu ai timp/chef să te ocupe de chestii de ansamblu, de binele cetății când ești muritor de foame. Primează interesul individual în fața a orice. Ordinea priorităților e ceva de genul ăsta: Bunăstarea Individului – Bunăstarea familiei lui – Bunăstarea grupului din care face parte – Bunăstarea Comunităților din care face parte – Bunăstarea Patriei din care face parte – Bunăstarea omenirii – Bunăstarea Planetei și a întregii creații.

Advertisement

Cei mai mulți oameni de pe planetă sunt ținuți premeditat la nivelul la care să se chinuie să asigure Bunăstarea Individului și a familiilor, dar fără să o obțină vreodată ca să treacă la nivelul următor pentru că atunci ar deveni periculos pentru Sistem. Aici de bază este SĂRĂCIA – dacă oamenilor săraci le tai orice elan de a lupta împotriva Sistemului. D’asta românii sunt ţinuţi aşa săraci (şi popoarele în general, nu doar românii). Ca să se lupte non stop (eventual între ei) ca să supraviețuiască de la o zi la alta. O astfel de situație este ideală pentru cei care conduc lumea din umbră.

Lupta pentru supraviețuire duce la alt fenomen care nu împiedică să vedem adevărul:

Lipsa de chef și mai ales LIPSA DE TIMP pentru a te informa, pentru a căuta ADEVĂRUL – timpul este printre cele mai importante elemente de care trebuie să profităm. Și cei mai mulți dintre români AU TIMP, doar că nu îl folosesc în mod util. PIERDEREA DE TIMP și RISIPA TIMPULUI sunt ideale pentru cei care vor să conducă lumea din umbră, așa că ei ne „oferă” nenumărate moduri prin care să nu irosim timpul, ORICE ca să nu căutăm adevărul despre Sistemul de exploatare. Orice ca să nu înțelegem ce se petrece în jurul și să rămână ignoranți.

Iată câteva moduri prin care TIMPUL românilor și, în general, al oamenilor de pe planetă este IROSIT PREMEDITAT:

– gunoi mediatic la TV, pe internet, în ziare și reviste, programe tv. cretine, emisiuni imbecile, sport de proastă calitate, filme, cărți și muzică de relaxat (“anesteziat”) creierul, pornografie, site-uri socializare, băutură, pariuri, jocuri calculator etc. etc. etc. – de astea se scapă relativ ușor, dacă ești conștient că sunt lăsate să existe în jurul nostru special ca să nu pierdem timpul și să nu distrugem creierul (și viața de familie);

BIROCRAŢIE, mii de acte ca să primeşti ceva, dosarele peste dosare necesare pentru un rahat, ani de zile ca să-ți rezolvi o problemă în instanță, mii de taxă şi impozite, mii de controale de la mii de instituţii, COZI la orice. – la instituţii publice, la plata impozitelor şi taxelor, la plata faptelor, la bănci, la supermarketuri, la benzinării, AMBUTEIAJE în trafic, aglomeraţie în trafic, LIPSĂ LOCURI DE PARCARE – pierzi timp până găseşti unde să laşi maşina etc. etc. etc – de astea se scapă greu, pentru că ele sunt adânc înrădăcinate în Sistem, putând fi schimbat doar după eliberarea funcțiilor de conducere ale statului de mafioții criminali care nu conduc acum, și înlocuirea lor cu oameni de bună credință patrioți.

Alt motiv din cauza românii nu pot vedea adevărul:

– Bunătatea nativă a poporului român– fapt că suntem un popor foarte vechi (de peste 7000 de ani pe același teritoriu) ne-a făcut să avem astăzi dezvoltată în noi o BUNĂTATEA NATIVĂ și niște caracteristici (genetice) de OAMENI BUNI, sedentari, statornici, care zic “treacă de la mine” când cineva le greșește și sunt dispuși să ierte foarte mult doar ca să nu fie ceartă și să fie pace. Alte caracteristici dezvoltate de poporul nostru statornic, sedentar: cooperare, colaborare, împărțirea resurselor – de aceea când noi muncim şi alţii se bucură şi ei de muncă noastră, nu ne supărăm uşor (“treacă de la mine”).

Bunătatea nativă, treacă de la mine, împărțirea resurselor etc. au dus la o rezistență pe termen lung la nedreptăți și greutăți, plus acceptarea lor, poporul român este veșnic răbdător. În plus, bunătatea nativă ne face să fim NAIVI și să cred că și ceilalți oameni din jurul nostru sunt tot așa, buni ca și noi, când de fapt unii sunt niște LUPI MALEFICI, care abia așteaptă să ne sfâșie dacă le oferim ocazia. Iar noi… oferim posibilitatea în fiecare zi (prin lipsă de reacție)…iar ei…PROFITĂ!

Pentru că noi suntem buni, nu este greu să vedem RĂUL în alți oameni, mai ales atunci când aceștia se dau drept „de-ai noștri” (vezi politicienii care sunt la conducerea României și care NU sunt ai nostri! Noi, oamnii buni nu putem concepe să facem crime, rele, chestiuni grave, să facem comunități întregi de oameni să sufere, să furăm fără jenă de la un popor etc. Noi nu putem înțelege că unii oameni sunt într-atât de răi, pentru că noi nu suntem așa și avem impresia greșită că toți oamenii sunt ca noi.

Noi le mai acordăm o șansă, și încă o șansă și încă o șansă, chiar și după multe, multe greșeli și crime împotriva poporului. Mă, o fi greșit și el” / „n-o fi știut și el ce se întâmplă în subordinea lui” / „eh, nu cred că a furat chiar așa mult” / „eh, a mai făcut și lucruri bune” etc. etc. etc. Mare greșeală să acorzi atâtea șanse și atâta bunăvoință acestor CRIMINALI care ne conduc astăzi…

Acestea sunt principalele lucruri care îi împiedică pe oameni să vadă LUMEA REALĂ din jurul lor: școala, mass media, televizorul, poluarea, mâncarea otrăvită, vaccinurile, pastilele, biserica (într-o anumită măsură), mulțumirea cu puțin, renunţarea la banul public, obedienţa faţă de autoritate, încrederea în autorităţi, gândirea pe termen scurt, lipsa de interes, egoismul, valori morale distruse, lipsa de patriotism, nevoia de dovezi clare, renunţarea la luptă şi demoralizarea, lupta zilnică pentru supravieţuire, lipsa de chef pentru a te informa, lipsa de timp pentru a căuta adevărul, gunoi mediatic, birocrație, cozi, aglomerația din trafic etc.

Al dumneavoastră, același,

Prof Ioan Romeo Mânzală

Tot ce scriu este opinie personală. Opinii bazate pe o analiză ,corectă, riguroasă și din surse publice. Sau, pe experiențe personale. Cum am mai zis, nu caut să conving pe nimeni de nimic, ci doar să le ofer celor care mă urmăresc și citesc un punct de vedere la care eventual, să mediteze. Este doar o opinie.

Advertisement

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate