Connect with us

Actualitate

Pâclișa: Chiar dacă amenda Primăriei e foarte mică, e un început

Published

on

De doi ani, cartierul Pâclișa se află într-un permanent șantier. Primăria Alba Iulia a amendat Hidroconstrucția SA.

Primarul Gabriel Pleșa a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook că această amendă este singura modalitate prin care putem sancționa constructorul.

În următoarea zi, încă de dimineața, au curățat tot. Deci se poate

”Companiile care execută lucrări pe domeniul public trebuie să respecte regulile și pe cetățenii municipiului Îmi cer scuze locuitorilor din zona Pâclișa pentru disconfortul creat de lucrările ce au loc în respectiva zonă, în această perioadă.

Chiar dacă aceste lucrări au un caracter utilitar, ele nu sunt întotdeauna puse în practică cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și cu respectarea normelor legale, astfel încât disconfortul creat în zonă să fie la un nivel minim posibil.

Cartier Pâclișa – Alba Iulia

Colegii din primărie, împreună cu cei de la disciplina în construcții, s-au deplasat în această dimineață acolo, pentru a evalua modul și stadiul lucrărilor din zonă. În prezent, au loc lucrări ce țin de rețeaua de apă și canalizare, efectuate de APA CTTA Alba, prin intermediul firmei Hidroconstrucția SA, și lucrări executate de E-On, pentru rețeaua de gaze.

Noua declarație pe propria răspundere, necesară pentru deplasările după ora 22:00, a intrat în vigoare! Descarcă AICI

Odată încheiate aceste lucrări, urmează ca Newamport SA, firma care are contract cu administrația locală, să intervină pentru lucrări de refacere a străzii, canalizație tehnică și iluminat public.

Ca urmare a faptului că partea de carosabil pe care execută lucrări Hidroconstrucția SA nu este practicabilă, amenajată și întreținută la nivel optim, companiei i-a fost aplicată o sancțiune de 10.000 de lei.

Din păcate, nefiind o lucrare contractată de către noi, această amendă este singura modalitate prin care putem sancționa constructorul. Fac un apel către companiile care desfășoară lucrări pe domeniul public să respecte întocmai legislația și normele de organizare a șantierelor de lucru, astfel încât gradul de siguranță să fie unul crescut iar disconfortul creat cetățenilor să fie cât de mic posibil, scrie primarul Gabriel Pleșa.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia