Connect with us

Actualitate

OPINII: Spectacolul bestial al inimilor umane – Iosif Barna

Published

on

iosif barna

Cei care nu-și vor „pleca genunchiul” vor fi nu doar discriminați ci persecutați

Mai mult decât pandemia de coronavirus, peste România și lumea întreagă pare să fi pus stăpânire un nor gros de năuceală mintală. Aproape nimeni nu mai vede un reper, un punct ferm pe care mintea să se poată sprijini când își caută direcția. Măsurile care astăzi sunt bune, mâine sunt aruncate la gunoi. Vaccinarea nu este obligatorie, dar nu poți să-ți cumperi mănuși dacă nu ești vaccinat.

Secțiile de ATI se aprind una după alta iar oamenii ard de vii și nu știm dacă cineva este tras la răspundere. Pe toate canalele se vociferează că vaccinul este singura soluție în vreme ce medicii – unii dintre ei – acuză guvernul că le refuză bolnavilor accesul la medicamente iar limita de jos a absurdului (dacă o fi existând o astfel de limită) este atinsă când aflăm că președintele celui mai mare partid din țară își tratează familia cu medicamente cumpărate de pe piața neagră.

Educația copiilor este distrusă, iar elevii sfârșesc prin a spune despre ministrul educației că are nevoie de control psihiatric. Peste noapte parcă n-am întors în zorii dictaturii comuniste. Iar pentru ca bezna minții să fie completă se aruncă peste oameni și acest așa-zis certificat verde care te poate duce în cele mai ridicole situații cum ar fi, de pildă, faptul că un nevaccinat poate beneficia de certificatul verde al unui vaccinat și să se fâțâie cu el pe unde vrea – pentru că cel care verifică nu are drept de legitimare…

Dar să nu rostim profeții căci… nebunia ar deveni completă dacă ar fi toți legitimați, iar cei care nu-și vor „pleca genunchiul” vor fi nu doar discriminați ci persecutați. Creștinii care au pus măcar o dată în viața lor mâna pe Biblie știu ce implică asta. Ceilalți, deștepții pământului, dacă nu vor să afle, e treaba lor. Ei nu contează oricum. Apocalipsul nu este ceva pe care să-l poți băga într-o eprubetă sau într-un accelerator de particule ca să vezi ce are pe dinăuntru. Când a dat peste tine este deja prea târziu să alegi de care parte vrei să fii. Zarurile au fost aruncate în ce te privește… Dar poate că încă nu suntem acolo și ne-am întinde fără rost continuând în acest mod.

Revenind la absurdul ilustrat mai sus, nu greșim spunând că vedem prostia reglementată, că limitele devin intangibile (dacă cineva își poate imagina niște limite nelimitate) și că, prin urmare, aberațiile pot continua la nesfârșit. Ce relevanță mai au axiomele Constituției, drepturile omului, justiția, educația sau însăși sănătatea?

Dacă un lucru este sigur în toata această nebunie, apoi acela este că toată încrederea oamenilor în aceste axiome a fost pulverizată. Ultimii doi ani au adunat atât de multe măsuri contradictorii încât nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva la conducerea acestei țări sau a lumii întregi a venit o adunătură de nebuni care au întors-o cu susul în jos?

De departe însă cea mai tulburătoare reacție a societății pe care am putut-o vedea a fost la Suceava unde câteva sute de copii, împreună cu părinții lor și chiar primarul unei localități limitrofe, s-au adunat pentru a striga „libertate”. Asta-i ceva nemaiauzit. Să auzi niște copii strigând după libertate și după dorința de a merge la școală este cutremurător și ar trebui să umple de rușine orice primată înveșmântată care a ajuns în posturile de decizie unde se hotărăsc aberațiile zilei.

USR propune ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toţi angajaţii

Dar rușinea nu mai există nici ea. Părinții pot fi acuzați că și-au folosit copiii drept masă de manevră pentru a face presiuni. Și numai faptul că suntem în România și nu în Norvegia, împiedică primatele înveșmântate să îi despartă pe copii de părinți în interesul lor superior….

Acesta este tabloul lumii în care trăim. Unul sumar dar suficient pentru a observa în el „Spectacolul bestial al inimilor umane și fața leproasă a vieții răsărită înaintea ochilor tăi” (Uuno Kailas)

La ce să ne așteptăm în continuare? Până unde poate merge absurdul? Oare nu cumva tocmai acesta o fi scopul? Absurdul!? Pentru că oricât am încerca nu avem alte variante de răspuns. Principiul terțului exclus din logica elementară nu ne lasă loc de întors. Acești oameni care iau aceste măsuri, fie sunt nebuni de legat, fie fac ceea ce fac cu intenție. Terțium non datur. Și cu ce scop se aruncă absurdul în inimile oamenilor? La întrebarea asta nu avem, încă, răspuns. Dar vom avea. … Pentru simplul motiv că mintea omenească nu poate funcționa la nesfârșit sub imperiul absurdului.

Mai devreme sau mai târziu axiomele rațiunii vor triumfa din nou. Dar cu ce preț? Au mai fost vremuri în care lumea a înnebunit în așa hal încât nu s-a putut regla decât prin războaie… și de fiecare dată creștinii au fost nevoiți să se strângă așa cum se strânge grâul din neghină.

Pe bună dreptate, dacă lumea e pe dos, de ce nu am fi și noi creștinii la fel, în raport cu ea? Nici să vrem nu ne putem potrivi „chipului veacului acestuia”. În mod paradoxal, noi am avut de-a lungul istoriei întotdeauna ancorele aruncate în sus, nu în adâncuri. Corăbii navigând prin ape murdare care, în loc de catarge, au ancorele împlântate în cer…

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1688055421312824&type=3

liviu mocanu ancorele împlântate în cer
Sculptor Liviu Mocanu

Unde altundeva să ne uităm pentru a nu fi prinși și noi în acest spectacol bestial al inimilor umane care se desfășoară în fața ochilor copiilor noștri?

Iosif Barna

https://evz.ro/medic-de-top-acuza-nu-exista-tratamente-in-spitale-oamenii-mor-iar-medicii-tac-evz-play.html

https://stiriedu.ro/2021/11/06/replica-elevilor-pentru-sorin-cimpeanu-are-nevoie-de-control-psihiatric/

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia