Connect with us

Actualitate

GREU DE CREZUT: Grădinița SMART de la Ciugud NU are autorizație de funcționare de la DSP Alba

Published

on

ciugud smart gradinita dsp fara autorizatie

În data de 5 ianuarie 2023 s-a inaugurat cu mare fast, în prezența multor oficialități și oameni politici, gradinița SMART din Comuna Ciugud

Proaspăt inaugurată, gradinița SMART din Comuna Ciugud funcționează fără aviz de la Direcția de Sănătate Publică Alba. Au trecut două săptămâni de când și-a deschis portile și unitatea de învățământ nu are autorizare de la DSP Alba.

Construită de la zero și cu dotări de ultimă generație, unitatea de învățământ a atras aplauzele multora. Chiar dacă este nouă și de ultimă generație grădinița din Comuna Ciugud nu are autorizație de funcționare de la DSP Alba.

Deși este una dintre cele mai titrate primării din țară, atât din mediul rural cât și din mediul urban, putem spune că „păcatele” politicianismului mioritic fac casă bună cu standardele Primăriei SMART. Afirmație argumentată de neîndeplinirea legislației sanitare pentru darea în folosiță a unității de învățământ, inaugurată cu fast de toată clasa politică locală și numai, ca și multe alte obiective care sunt inaugurate în țara asta, fără să dețină toate autorizațiile impuse de lege.

Acest amănunt poate neesențial în comparație cu efortul de a construi de la zero, această grădiniță ne demonstrează încă o dată că…

marketingul politic este de regulă o prioritate pentru unii conducători de UAT-uri care se consideră SMART.

Am solicitat de la Direcției de Sănătate Publică Alba un punct de vedere referitor la situația în care se află Gradinița din Comuna Ciugud. Iată ce au comunicat cei de la DSP Alba:

” Referitor la solicitarea dvs privind Grădinița din Ciugud recent inaugurată, vă comunicăm faptul că până în acest moment (miercuri, 18.01.2023, ora 12.00) DSP Alba NU a primit nicio solicitare și, în consecință, nici NU a eliberat o Autorizație Sanitară de Funcționare pentru obiectivul menționat.

Un inspector al DSP Alba a efectuat săptămâna trecută un control și a solicitat/recomandat autorităților locale din Ciugud depunerea dosarului în vederea obținerii ASF până la sfârșitul săptămânii în curs, adică până vineri, 20.01.2023.

În caz contrat, se va intra sub incidența HG 857/2011 care la art. 3), alin 1) menționează: ”Constituie contravenții și se sancționează cu amendă (…) cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte: a) absența autorizației sanitare de funcționare pentru obiectivele ce desfășoară activități cu risc pentru starea de sănătate a populației, supuse procedurii de autorizare sanitară, conform reglementărilor legale în vigoare ”.

Biroul de presa al DSP Alba.

Până la publicarea acestui articolo, Primăria Ciugud nu a oferit niciun punct de vedere oficial în ceea ce privește lipsa autorizației de funcționare a grădiniței SMART din partea Direcției de Sănătate Publică Alba.

Concluzia? Marketing politic, angajați incompetenți sau aroganță dusă la extrem?

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate