Connect with us

Actualitate

DREPT LA REPLICĂ| DOCUMENTE care atestă proceduri de expropriere a terernului situat în Dealul Furcilor, de către Primăria Alba Iulia

Published

on

punct de vedere construire monumnet dealul furcilor primaria alba iulia

”Scornelile” și ”minciunile gogonate” care din păcate se țin lanț de cei care nu sunt în stare să se informeze înainte de a trimite un comunicat de presă, nu fac altceva decât să demonstreze calitatea celui care scote asemenea ”informații” în spațiul public.

În urma unui comunicat trimis de fostul consilier local Mircea Trifu la redacția televiziunii Alba Carolina TV, prin care îl acuză pe primarul Gabriel Pleșa că nu a făcut nimic în demarea proceduri de expropriere a terenului situat în Dealul Furcilor, Primăria Alba Iulia a trimis redacției documentele de mai jos care atestă contrariul.

În luna decembrie 2021 a fost întocmit un Raportul de Evaluare al proprietății imobiliare situat în Alba Iulia – Dealul Furcilor, FN.

raport evaluare epropriere dealul furcilor alba iulia

Valoarea asimilată pentru terenul supus evaluarii a fost estimată ca fiind asimiliabilă valorii corectate a terenului comparabilei B, în acest context valoarea unitară rezultată pentru teren prin abordarea prin comparaţii de piaţă, este de 18 euro/mp.

LINK la Raportul de Evaluare al proprietății imobiliare situat în Alba Iulia – fișier integral AICI.

Punct de vedere referiritor la posibilitatea construirii pe terenul propus pentru amenajarea unui monument de for public dedicat lui Horea, Cloșca și Crișan

Există și un Punct de vedere referiritor la posibilitatea construirii pe terenul propus pentru amenajarea unui monument de for public dedicat lui Horea, Cloșca și Crișan, pe terenul situat în zona de sit arheologic categoria B, conform PUG, care are ca și concluzie finală următoarele:

  • Date fiind caracteristicile tehnice și urbanistice ale terenului, restricțiile impuse de zona de protecție a vestigiilor arheologie și a magistralei de apă. inexistența unui acces reglementat și detaliat din punct de vedere tehnic și urbanistic, declivitatea terenului, considerăm că nu se poate analiza comparativ valoarea terenului în cauză cu a altor terenuri construibile din zonă, care nu reprezintă restricții de construire.
  • Interdicțiile de construire și sarcinile asupra terenului fac dificilă realizarea unor construcții pe terenul pe care l-am analizat. Din suprafața totală a terenului de 1415 mp pentru care se analizează oportunitatea amplasării monumentului, în urma eliminării terenului neconstruibil sau cu restricții rămân aproximativ 257 mp de teren construibil (90 mp în partea stângă a magistralei de apă și 167 în partea dreaptă).
  • Mai mult prin realizarea unei investiții publice în zonă și reglementarea accesului la terenul pe care se dorește realizarea monumentului de for public se poate aduce un plus valoare zonei și a terenurilor imediat învecinate.

Întocmit și semnat de arhitect șef – DIrecția Urbanism, Amenajarea Teritoriului – Alexandru Damian, în data de 02.12.2021.

AICI puteți citi integral ”Punct de vedere referiritor la posibilitatea construirii pe terenul propus pentru amenajarea unui monument de for public dedicat lui Horea, Cloșca și Crișan”

Plan de situație:

Plan de situație dealul furcilor
Plan de situație

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia