Connect with us

Actualitate

Din 8 martie 2022 se termină starea de alertă. Ce restricții vor fi eliminate

Published

on

fara restrictii carolinatv

Preşedintele Klaus Werner Iohannis a anunţat vineri, că starea de alertă în România nu va mai fi prelungită după data de 8 martie

”Am convocat astăzi o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final.”

Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate.

Codul QR. Sănătatea e pretextul de azi. Săptămâna viitoare va fi amprenta de carbon. Și tot așa…

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, propune ca masca să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise, permiterea accesului în restaurante și mall-uri și a persoanelor care nu dețin certificat verde care să ateste vaccinarea anti-coronavirus.

  „Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituţiile publice, hoteluri, pensiuni şi restaurante. De asemenea, creşterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, fără restricţii de interval orar – ăsta cred că e un lucru aşteptat de multă lume – pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferinţe, workshopuri, săli de sport şi piscine”, a declarat Alexandru Rafila

Franța a anunțat că renunță la pașaportul sanitar și la masca în interiorul instituțiilor publice sau private din data de 14 martie.

Acum rămâne de văzut cum vor fi distruse ecologic miliardele de doze și de măști excedentare. Cu ce bani. Cu ce taxe și impozite majorate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate