Connect with us

Actualitate

De ce Patriarhul Daniel nu se vaccinează împotriva COVID?

Published

on

Patriarhul-Daniel-

Patriarhul Daniel a fost decorat de către președintele Klaus Iohannis în 22 iulie, când a împlinit 70 de ani

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a declarat că vaccinarea nu este o obligație și că fiecare persoană poate decide dacă vrea să se imunizeze sau nu cu unul dintre serurile ce există la momentul actual.

Acesta a mai adăugat că Patriarhul Daniel are un profil medical personal. Șeful Bisericii Ortodoxe Române ”s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său” în privința vaccinării.

”Lumină” din Franța: USR și Barna vor vaccinare obligatorie în România

Vă reamintim că vicepremierul Dan Barna a făcut apel la Biserica Ortodoxă pentru a se implica în campania de vaccinare, ca urmare a acestui apel a apărut și această declarație.

De știut este faptul că USR a atacat direct sau indirect Biserica în nenumărate rânduri, uneori având atacuri dure împotriva Bisericii dar cum știm că ”interesul joacă fesul” , Barna vrea acum colaborare între cele două părți.

”Dincolo de aceste aspecte ce ţin de registrul unor decizii firesc personale, poziţia Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabila vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică.

USR a făct la fel ca PSD. Să fie o altă înțelegere cu biserica Ortodoxă?

Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil şi în totală cunoştinţă de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autorităţile competente şi receptată corect de cetăţeni.

În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la vaccinare.

Ce a votat USRPLUS pentru întreaga Europă? Bărbatul poate naște iar menstruație pot avea și alte persoane

Opţiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanţiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculaţiilor excesive şi a extremismelor”, a mai spus Vasile Bănescu.

Imagine:basilica.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia