Connect with us

Actualitate

Comuna CIUGUD și METEȘ au ”reale dificultăți financiare”. Guvernul le sare în ajutor. Vezi și alte localități importante din județ

Published

on

prefectura consiliul judetean alba bani

Cum se împart banii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru localitățile județului Alba

Conform proiectului de Hotărâre a Guvernului privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, PENTRU UNELE unități administrativ-teritoriale, s-au alocat sume importante, având diferite criterii de distribuire a banilor.

Iată o parte din motivele emiterii actului normativ, adresele prin care se solicită anumite sume din Fondul de rezervă bugetară:

Județul Bistrița-Năsăud a solicitat suma de 244.934mii lei din Fondul de rezervă bugetară pentru cheltuieli curente și de capital și pentru implementarea de proiecte, cofinanțarea proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile și/sau programe naționale etc.

Județul Brăila, a solicitat suma de 57.696mii lei din Fondul de rezervă bugetară afalt la dispoziția Guvernului, pentru cofinanțări proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile, pentru cheltuieli curente, urgente (salarii, asistență socială, facturi etc).

Județul Maramureș, a solicitat suma de 525.478mii lei, necesară pentru plata cheltuielilor curente și de capital al autorităților administrației publice locale, pentru finanțarea unor obiective de dezvoltare și pentru alte cheltuieli.

Județul Alba:

”Prin adresele comune ale Instituției Prefectului – Judetul Alba nr.12.559/G/SC/27.09.2021 și ale Consiliului Județean Alba nr.20.863/27.09.2021 a fost solicitată suma de 156.542 mii lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru asigurarea funcționării până la sfârșitul anului a unităților administrativ-teritoriale din județul Alba.

Advertisement

În județul Alba, unitățile administrativ-teritoriale se confruntă cu reale dificultăți financiare, astfel că restanțele acumulate la plata salariilor și a facturilor la utilități, le pun din punct de vedere bugetar în imposibilitatea de a asigura funcționarea aparatului de specialitate și a serviciilor publice din subordine.
Singura modalitate de a asigura buna lor funcționare este alocarea sumelor necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pe anul 2021 pentru finanțarea cheltuielilor autorităților administrației publice locale.

Ca urmare a celor motivate mai sus de Instituției Prefectului – Judetul Alba și Consiliului Județean Alba,

Comuna Ciugud, cea mai comuna smart din România se pare că ”se confruntă cu reale dificultăți financiare, astfel că restanțele acumulate la plata salariilor și a facturilor la utilități, le pun din punct de vedere bugetar în imposibilitatea de a asigura funcționarea aparatului de specialitate și a serviciilor publice din subordine”, astfel Guvernul României i-a alocat suma de 1.000mii lei, adică 1.000.000 lei (conform tabelului), pentru asigurarea funcționării până la sfârșitul anului.

În aceeași situație se află și comuna Meteș, ”cu reale dificultăți financiare, astfel că restanțele acumulate la plata salariilor și a facturilor la utilități, le pun din punct de vedere bugetar în imposibilitatea de a asigura funcționarea aparatului de specialitate și a serviciilor publice din subordine” , Guvernul României alocându-i suma de 1.000mii lei, adică 1.000.000 lei (conform tabelului), pentru asigurarea funcționării până la sfârșitul anului.

De necrezut, orașul Câmpeni are aceeași problemă ”cu reale dificultăți financiare, astfel că restanțele acumulate la plata salariilor și a facturilor la utilități, le pun din punct de vedere bugetar în imposibilitatea de a asigura funcționarea aparatului de specialitate și a serviciilor publice din subordine” fiind ajutat de Guvernul României cu suma de 1.000mii lei, adică 1.000.000 lei (conform tabelului).

Prosperul municipiu Blaj se află în aceeași gaură financiară, ”cu reale dificultăți financiare, astfel că restanțele acumulate la plata salariilor și a facturilor la utilități, le pun din punct de vedere bugetar în imposibilitatea de a asigura funcționarea aparatului de specialitate și a serviciilor publice din subordine” , ”impăratul” din Blaj fiind ajutat de Guvernul României cu suma de 2.000mii lei, adică 2.000.000 lei (conform tabelului).

Cele mai mari probleme financiare se pare că le are orașul Ocna Mureș, ”cu reale dificultăți financiare, astfel că restanțele acumulate la plata salariilor și a facturilor la utilități, le pun din punct de vedere bugetar în imposibilitatea de a asigura funcționarea aparatului de specialitate și a serviciilor publice din subordine” , fiind ajutat de Guvernul României cu suma de 5.000mii lei, adică 5.000.000 lei, pentru asigurarea funcționării până la sfârșitul anului.

Conform adreselor comune ale Prefecturii Alba și a Consiliului Județean Alba, suntem nevoiți să-l felicităm pe primar Gabriel Pleșa, dat fiind faptul că municipalitatea Alba Iulia NU are ”reale dificultăți financiare, astfel că restanțele acumulate la plata salariilor și a facturilor la utilități, le pun din punct de vedere bugetar în imposibilitatea de a asigura funcționarea aparatului de specialitate și a serviciilor publice din subordine” , așa că NU a primit bani, sprijin financiar, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru asigurarea funcționării până la sfârșitul anului.

Să vezi performanță economică,

localitățile conduse de PSD au cea mai puțină nevoie de banii Guvernului, pentru asigurarea funcționării până la sfârșitul anului!

Advertisement

Domnule deputat Radu Tuhuț, felicitări!

Ați adus comuna Ciuruleasa la cel mai înalt nivel posibil, depășind performanta comună Ciugud.

Conform Proiectului de Hotărâre și a adreselor comune ale Prefecturii Alba și a Consiliului Județean Alba, comuna Ciuruleasa nu prea are ”reale dificultăți financiare, astfel că restanțele acumulate la plata salariilor și a facturilor la utilități, le pun din punct de vedere bugetar în imposibilitatea de a asigura funcționarea aparatului de specialitate și a serviciilor publice din subordine” . Suma alocată de Guvernul României comunei Ciuruleasa este de 50.000 lei, pentru asigurarea funcționării până la sfârșitul anului.

Orașul Teiuș, avându-l la cârmă pe primarul Hălălai Mirel, conform Prefecturii Alba și a Consiliului Județean Alba, nu are nevoie de bani mulți din Fondul de rezervă bugetară, ca și comuna Ciugud (1 mil lei) sau Meteș (1 mil lei), Blaj (2 mil lei) sau Ocna Mureș (5 mil lei). Teiușul a primit o suma mică, mică…, doar 100.000 lei, pentru asigurarea funcționării până la sfârșitul anului.

Comuna Bucium, o altă ”comuna performantă economic”, condusă tot de PSD, mai grozavă ca Meteșul sau Cigudul. Conform Prefecturii Alba și a Consiliului Județean Alba, NU are nevoie de bani mulți din partea Guvernului României pentru a funcționa, primind ridicola suma de 50.000 lei.

PNL-iștii au primit buletine de vot ”marcate” pentru Congresul PNL din București

În aceeași situație sunt și comunele Gârbova, Râmeț. Rimetea, Roșia de Secaș, Stremț și Vidra. Comune care nu au ”culoarea celor neperformanți”, adică culoarea galbenă.

Pardon, sunt și ”localități galbene” care au fost faultate la împrțirea banilor, localități conduse tot de PNL dar care nu aceeași viziune ca noul președinte PNL – Ion Dumitrel.

Advertisement

Da, comuna Ciugud nu are culoare politică, doar că domnul Ghe.Damian e următorul candidat PNL pentru primăria Celeilalte Capitale, Alba Iulia. Așa par să fie planurile preș.PNL, Ion Dumitrel.

În concluzie, banii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru localitățile județului Alba, se împart pe criterii politice și „strategice” și nu au de a face cu ”realitatea dificultăților financiare, astfel că restanțele acumulate la plata salariilor și a facturilor la utilități, le pun din punct de vedere bugetar în imposibilitatea de a asigura funcționarea aparatului de specialitate și a serviciilor publice din subordine” .

Să fim sănătoși că boala e între noi!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia