Connect with us

Actualitate

Cât îi Hava in picioare, Turturica nu mai zboară!

Published

on

Peste 50 de cetăţeni de etnie romă, locatari al Blocului G2 „Turturica” din Alba Iulia , în faţa Prefecturii Alba

 

Joi dimineaţa, protestatarii  a dorit să atragă atenţia autorităţilor asupra deciziei de a-i scoate din garsonierele în care locuiesc, unii dintre ei de peste 20 de ani.

Oamenii au primit somaţii potrivit cărora în termen de 8 zile să părăsească clădirea, ceea ce a încins spiritele. În blocul respectiv locuiesc peste 300 de oameni, dintre care mai bine de jumătate sunt minori. O situaţie dificilă pentru administraţia locală, care a decis să îi evacueze în pragul iernii pentru a face loc unei parcări.

Reprezentantul lor, consilierul local Nicolae Bumbu a declarat că reprezentanţii primăriei nu doresc să discute nici cu rromii din Turturica, nici cu el. Practic, dacă vor fi evacuaţi, oamenii nu au unde să meargă. Pe de altă parte, administraţia locală consideră că o parte dintre aceştia stau ilegal în blocul respectiv.

Locuitorii blocului spun însă că tot Primăria Alba Iulia i-a împins spre această situaţie întrucât chiriile nu le-au mai fost încasate de 5-6 ani, deşi spun că ar fi vrut să plătească. Pe de altă parte, oamenii îşi plătesc utilităţile.

Oamenii nu cer decât un acoperiş deasupra capului, oriunde ar fi el. Sunt persoane cu dizabilităţi şi copii care merg la şcoală în acest bloc. Vine iarna şi nu îi poţi lăsa în drum. Chiar şi unui animal îi cauţi un adăpost.

Deşi stau în nişte condiţii inumane, câte 7-8 persoane în garsoniere de 12 metri pătraţi, cu toaleta înăuntru, locuitorii blocului nu vor să îl părăsească pentru că nu au unde altundeva să meargă.

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au trimis recent 67 de notificări care să le reamintească oamenilor că, în urma unui proces, pe care locatarii l-au pierdut, s-a dispus această măsură pe care vor trebui să o respecte, deoarece locuiau abuziv în acele garsoniere. Motivele pentru care s-a luat decizia de evacuare a locuinţelor ţin de neplata chiriilor de aproximativ 8 ani, neachitarea facturilor de întreţinere şi utilităţi şi nu are legătură cu parcarea subterană care ar urma să fie amenajată.

Oamenii spun însă că li s-a promis că o să fie relocaţi şi că nu s-a rezolvat nimic, astfel că riscă să rămână în stradă.

”Vă punem în vedere că în termen de 8 zile de la primirea sau lăsarea acesteia la domiciliul dumneavoastră (n.a. somaţia) să vă conformaţi titlului executoriu mai sus arătat, în sensul de a elibera imobilul situat în Alba Iulia, str. Arnsberg, Nr. 20, bloc G2, jud. Alba, proprietatea creditorului UAT Municipiul Alba Iulia.

Potrivit dispoziţiilor prevăzute de art. 667 din Noul cod de procedură civilă, vă aducem la cunoştinţă că s-a declanşat urmărirea silită direct împotriva dumneavoastră, în baza titlului executoriu mai sus arătat.

În cazul în care nu vă conformaţi prezentei somaţii în termenul indicat, vom proceda la continuarea executării silite, în sensul evacuării imobilului şi predării acestuia proprietarului UAT Municipiul Alba Iulia, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie, urmând să suportaţi şi alte cheltuieli necesare acestei proceduri”, scrie în somaţia primită de locatari


Cât îi Hava in picioare, Turturica nu mai zboară!

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia