Connect with us

Social

Vot din străinătate prin poșta

Published

on

vot prin corespondenta alba iulia

Legea privind votul prin corespondență a fost adoptată de Parlament în octombrie 2015 și ulterior a fost contestată la Curtea Constituțională

Contestatarii legii susțineau că aceasta este birocratică și îngreunează practic exercitarea votului de către românii din străinătate.

Trebuie s-o spun și subliniez acest lucru — votul care nu este în persoană la secție peste tot în lume este marginal. Deci, nu vor veni două milioane de oameni sau nu vor face două milioane de oameni solicitare să voteze prin corespondență. Mai pe nicăieri nu se întâmplă lucrul acesta, cu atât mai mult cu cât este un sistem în cazul nostru cu totul nou”, a spus ministrul Ligor la o reuniune pe tema votului în diaspora. (Sursa: Agerpres)

Dietă și reguli de alimentație în colita cronică

Românii din străinătate pot vota prin corespondență la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, această modalitate de exprimare a votului fiind o premieră în procesul electoral din România. Campania electorală pentru alegerile parlamentare a început vineri și se va încheia în data de 10 decembrie, la ora 7,00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia