Connect with us

Actualitate

VIDEO: Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, la festivitatea de la colegiul militar din Alba Iulia

Published

on

Colegiul Națonal Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia este continuatorul tradițiilor Liceului Militar „Mihai Viteazul”

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a participa joi, 9 iunie, începând cu ora 9.00, la festivitatea de încheiere a studiilor anului școlar 2021 – 2022 și de absolvire a promoției 2022  „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”  de la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Vasile Dîncu alba iulia
Vasile Dîncu

Colegiul Națonal Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia este continuatorul tradițiilor Liceului Militar „Mihai Viteazul”, înființat în anul 1919 la Târgu-Mureș, unde a funcționat până în anul 1940 când a fost mutat la Timișoara.

În Garnizoana din vestul țării, liceul militar a funcționat din anul 1940 până în anul 1947 când și-a încetat activitatea împreună cu celelalte licee militare din țară.  Acesta a fost redeschis, în anul 1975,  în garnizoana Alba Iulia sub denumirea de Liceul Militar „Mihai Viteazul”.

De la înființare și până în prezent, în colegiu şi-au desăvârșit pregătirea 71 de promoții însumând 7.300 de absolvenți. Deținător a patru titluri de „Școală Europeană”, dobândite în anii 2006, 2012, 2015 și 2018, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” a dobândit valoroase tradiții și rezultate deosebite, care l-au consacrat printre cele mai bune instituții de învățământ militar și civil din țară. În anul 2007, Agenția pentru Strategii Guvernamentale împreună cu Ministerul Educației au decis ca o sală de clasă a colegiului să primească denumirea „Robert Schuman”, fondator al Uniunii Europene.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia