Connect with us

Actualitate

VICTOR NEGRESCU (S&D) ESTE SINGURUL EURODEPUTAT CARE A VORBIT DESPRE JUDEȚUL ALBA ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN

Published

on

Eurodeputatul Victor Negrescu, membru al Grupului S&D în Parlamentul European și al delegației române social-democrate în legislativul european (38 de ani), este singurul europarlamentar român care a vorbit despre județul Alba în plenul prestigioasei instituții europene. Publicăm astăzi interviul pe care ni l-a acordat, în exclusivitate, eurodeputatul de Alba, Victor Negrescu.

Sunteți singurul eurodeputat care a vorbit despre județul Alba în plenul Parlamentului European, deși la alegerile europarlamentare din 2019 toate partideleau afirmat că au reprezentanți din Alba. Cum se face că dumneavoastră nu ați uitat de județul nostru, în timp ce alții au făcut-o?

Sunt mândru să reprezint județul Alba, Transilvania și România în Parlamentul European. Nu o spun doar pentru a da bine în acest interviu, ci am afirmat acest lucru de fiecare dată în legislativul european și nu numai. Chiar și în plenul Parlamentului European. Dar nu m-am rezumat doar la vorbe.

Am organizat evenimente de promovare ale județului la Bruxelles și urmează să o fac și la Strasbourg. Am un birou de eurodeputat foarte vizibil în Alba Iulia, chiar lângă Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor. Totodată, am organizat sesiuni de informare despre fonduri europene și i-am sprijinit pe toți cei din județul Alba care au avut nevoie de îndrumarea mea și a echipei noastre.

Victor Negrescu

Sunt bucuros că împreună cu diaspora românească din Belgia am dedicat cel mai mare eveniment al comunității din capitala Europei județului nostru, promovând artiști și meșteșugari, dar și oferta turistică a regiunii chiar la Bruxelles. Nu în ultimul rând, am oferit oficialilor europeni ii și produse realizate în județul Alba, pentru că promovarea produselor autentice din zona noastră reprezintă de mult timp o prioritate pentru mine.

Dezvoltarea locală, promovarea turismului și reducerea inegalităților reprezintă, de altfel, priorități ale Grupului S&D pe care le-am susținut prin amendamente care au condus la alocarea unor fonduri europene suplimentare dedicate inclusiv României.

Chiar am văzut într-una din pozele publicate pe rețelele sociale că aveți în biroul dumneavoastră de la Parlamentul European mai multe amintiri și obiective din județul Alba. Mulți se întreabă, cum ajută în mod concret România un deputat din Parlamentul European?

Mereu mi-au plăcut lucrurile concrete. La fel se întâmplă și în Parlamentul European. Am fost inițiatorul a zeci de proiecte pilot, cu o valoare totală de peste 100 de milioane de euro, menite să ajute România în sectoare precum educația, sănătatea, sectorul digital, industrie sau chiar agricultură.

Recent, prin intermediul inițiativelor mele a fost finanțată modernizarea a 100 de școli din Uniunea Europeană și am pus bazele schimbării politicii agricole comune, pentru a-i sprijini mai mult pe micii fermieri. De trei ani sunt responsabilul Grupului S&D din Parlamentul European privind bugetul european, iar pentru anul 2025 sunt raportorul oficial al legislativului european pentru bugetul UE.

Totodată, am convins colegii mei din Parlamentul European și reprezentanții Comisiei Europene să accepte ca 10% din Planurile Naționale de Redresare și Reziliență să fie direcționate către educație, am schimbat regulamentele europene pentru a modifica PNRR și a scoate pragul impus de către fosta guvernare, prin care pensiile erau înghețate până în 2070, și nu în ultimul rând am salvat aproape 10 miliarde de euro alocate României prin modificarea mecanismelor europene, astfel încât să salvăm fondurile necheltuite din perioada de finanțare 2014-2020.

Sunt multe lucruri pe care am reușit să le fac în Parlamentul European pentru români și România. Nu vreau să sune ca o laudă de sine, dar cred că noi, cei aleși de către cetățeni, avem responsabilitatea de a ne lupta pentru țara noastră la nivel european, pentru a construi o Românie puternică și dezvoltată în interiorul Uniunii Europene.

Nu în ultimul rând, ne trebuie la Bruxelles persoane specializate în domeniu, cum este și cazul meu, fiind cadru didactic în domeniul afacerilor europene și relațiilor internaționale la o universitate prestigioasă din străinătate, Universitatea Catolică din Louvain, cea mai veche și mai cunoscută instituție de învățământ superior din Belgia. Cum se spune la noi, ne trebuie Omul Potrivit La Locul Potrivit.

Parlamentul European S&D

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate