Connect with us

Actualitate

SEBEȘ: PATRU STRĂZI DIN ZONA „ZĂVOI” VOR FI COMPLET MODERNIZATE. SEBEȘUL A DEPUS PRIMA CERERE DE FINANȚARE ÎN CADRUL PROGRAMULUI NAŢIONAL DE INVESTIŢII „ANGHEL SALIGNY”

Published

on

modernizare strazi sebes

Municipiul Sebeș a depus prima sa cerere de finanțare pentru modernizarea străzilor Tineretului, Arini, Zăvoi și Crângului, în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”

Valoarea totală a obiectivului de investiții este estimată a fi 18.1 milioane lei, valoarea nerambursabilă solicitată prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” este de 10 milioane lei, diferența urmând a fi asigurată de la bugetul local.

Obiectivul de investiții denumit „Modernizare străzi: Tineretului, Arini, Zăvoi și Crângului din Municipiul Sebeș” are caracter integrat și cuprinde mai multe categorii de intervenții. Lucrările de drumuri includ modernizarea părții carosabile, realizarea de trotuare pietonale, accese la proprietăți, parcări, spații verzi, amenajarea intersecțiilor și racordurilor cu străzile laterale, asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale, lucrări de siguranță rutieră, zone de recreere.

Naţiunea mea, necoapta Şade-n stânga, da’ vrea-n dreapta. Naţiunea mea, nătânga…

Prin canalizația subterană de rețele se propune proiectarea de tubulatură subterană în vederea amplasării ulterioare a rețelelor edilitare, realizarea unei canalizații pentru rețele electrice (sau alte rețele de curenți slabi, după caz), rețele de iluminat public și rețele de telecomunicații, în vederea trecerii acestora din distribuție aeriană în distribuție subterană.

De asemenea, va fi reabilitată rețeaua de apă prin înlocuirea conductei existente, amplasarea de cămine de vane, montarea de hidranți de incendiu, realizarea de branșamente la locuințe, amplasarea de cămine pentru apometre la fiecare consumator și extinderea rețelei pe strada Arini. Va fi reabilitată și extinsă și rețeaua de canalizare menajeră. Se va realiza un sistem de iluminat public modern pe toate cele patru străzi.

Modernizarea drumului ce leagă Cugirul de județul Hunedoara

Actualmente, acest obiectiv de investiții se află în procedură de achiziție publică, urmând ca valoarea solicitată prin această cerere de finanțare să fie rambursată Municipiului Sebeș, în cazul în care proiectul va fi declarat eligibil. Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” este gestionat de către Ministerul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia