Connect with us

Actualitate

Scandal în jurul celui mai important zăcământ aurifer din Europa. Roșia Montană

Published

on

exploatare rosia montana

România ar putea fi obligată să plătească despăgubiri de miliarde de dolari

Zilele acestea, tribunalul de arbitraj din cadrul Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții al Băncii Mondiale (ICSID) ar putea lua decizia în procesul intentat României de către Gabriel Resources, acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), pentru aurul de la Roșia Montană, după scandalul prin care zona a fost introdusă în patrimoniul UNESCO.

Prin dosarul acesata pierdem de la două la patru miliarde de dolari, plus aurul care ar rămîne de exploatat la aceeași firmă.

În ultima săptămână PSD a acuzat pe fostul premier Dacian Cioloş că ar fi „principalul vinovat pentru situaţia critică în care se află România în litigiul cu firma care deţine dreptul de exploatare minieră la Roşia Montană”

În vara anului 2021, Roșia Montană a intrat în patrimoniul UNESCO, astfel România riscă să plătească despăgubiri de miliarde de dolari companiei Gabriel Resources. De ce?

rosia montana

Includerea sitului arheologic din Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO blochează lucrările de exploatare a tonelor de minerale preţioase care fac din subsolul zonei cea mai mare rezervă de aur din Europa.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate