Connect with us

Actualitate

Românii – mari mâncători de pâine

Published

on

În 2014, consumul mediu zilnic al unui român a fost de 2.413 calorii şi 81 grame de protide

Consumul în calorii este o măsură cantitativă a consumului alimentar, în timp ce protidele exprimă calitatea alimentaţiei. În topul consumului de calorii din România urmează agricultorii, salariaţii şi lucrătorii pe cont propriu. Cel mai scăzut consum este înregistrat de şomeri, cu un consum mediu zilnic de 2.120 calorii anul trecut. Datele oficiale arată că, în România, locuitorii de la ţară mănâncă mult mai mult decât orăşenii. În continuare, pâinea asigură mare parte din caloriile românilor, arată datele statisticie. În schimb, carnea reprezintă un aliment rar pe mesele gospodăriilor din România. Legumele, considerate printre cele mai sănătoase alimente, au un aport de doar 7,9% la totalul caloriilor pe ansamblul gospodăriilor din România. Statisticienii remarcă şi un consum redus de fructe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate