Connect with us

Actualitate

România needucată, furată și ruinată.  Prof. Ioan Romeo Mânzală

Published

on

romania

Anul 2024 aduce multe modificări și clarificări în lume. Dar, cel mai important lucru ar fi să scăpăm de niște mincinoși și tâlhari.

– La Bruxelles haosul ia amploare: demisia lui Charles Michel creează situații neacoperite de Tratat, iar oficialii se ceartă între ei precum chiorii.

– Blinken pleacă din Orientul Mijlociu și în urma lui, SUA și Marea Britanie bombardează Yemenul. Houthi jură răzbunare, Fox zice că Biden bagă SUA în război cu Iran, congresmenii îl acuză că a încălcat Constituția atacând fără acordul legislativului.

  • La Paris se joacă o comedie: noul premier gay numește actualul/fostul soț (nu e clar) ministru de externe și la alt minister pune o ministră dintr-un partid de opoziție, care o da imediat afara, cu scandal.
  • Germania e paralizată după decizia lui Scholz de a refuza subvențiile fermierilor. Sistemul de transport e înghețat. Guvernul e la un pas de prăbușire.
  • Polonia e în haos total, sute de mii de oameni protestează pe străzi, iar noul guvern arestează parlamentarii fostului guvern.
  • Argentina a ajuns la inflație de 214%.
  • Ucraina nu mai are bani de pensii, dar vorbește despre noua contraofensivă.
  • În Suedia se golesc magazinele după ce șeful armatei a avertizat suedezii să se pregătească mental pentru posibilitatea unui război.
  • În România, Președintele se plimbă. Premierul se roagă în Grecia la Muntele Athos, iar Grindeanu se plimbă cu elicopterul, iar țara o conduc șefele de cabinete, unele dintre ele având experiența centurii. Unii, cum ajung miniștri, își lasă nevestele și se mută în București, unde trăiesc cu amantele, pe care le pun apoi în diferite posturi prin ministere.

Anul 2024 începe în forță

Iar noi, trăim tot într-o realitate falsă. Aud, mai nou,  că inclusiv Academia de Poliție nu funcționează complet, am înțeles că și acolo sunt probleme. De fapt, nu mă mai miră nimic. Politicienii nu au făcut nimic, doar au cheltuit banii țării ”fără număr”, datoriile au crescut tot mai mult, iar acum stăm cu mâna întinsă la doamna Ursula, care a dus și UE pe făraș.

Toate informațiile sunt limitate și controlate în orice domeniu. Reușitele unui Președinte ,,fără bilanț’’ sunt nule. Privesc doar câtă indolență, nepăsare și lipsă de bun simț există.

Mizeria internațională dă roade

Se promovează, pentru dominarea oamenilor, manipularea, , incultura, minciuna și nerecunoașterea. Incultura și dezinformarea sunt acte de manipulare care fac ravagii în spălarea pe creier. Minciunile sunt “promovate” de mass-media, vândută străinilor, ca singurele adevăruri. Dragostea față de Neam și Țara, mândria națională sunt declarate public ca „o rușine”, sunt după părerea lor „penibile” și „odioase”! De câte ori a venit președintele la Țebea în două mandate? Tot ce este grandios, tot ce este mai frumos și valoros într-o societate umană este terfelit în noroi și călcat în picioare! Mediocrația și prostia au ajuns la loc de cinste. Naţionalismul, după părerea lor, este o rușine și trebuie combătut cu orice preț. Mulţi se vor “europeni” sau cetăţeni ai lumii…

 În anii de mandat

Au crescut agresivitatea, scandalul, minciuna, o realitate cotidiană. Criminalii, hoții, trădătorii, ticăloșii sunt mari vedete și la mare cinste, fiind admirați și omagiați de toată „lumea”… Sunt sărbătoriți ca idoli! Și iată că a apărut o nouă speță: analfabeții cu diplome de studii superioare”. Toate acestea s-au accentuat în ultimii 18 ani. Pe vremea lui Băsescu s-a promovat ,,golănia’’ acum  este ,,trădare” pe față. Au făcut din noi sclavii lui Ursula, Zelenski și Baiden.

În acești ultimi nouă ani a avut loc o îndobitocire planificată, vizibilă a poporului, care durează de mai mulți ani. Și, în ultimul timp s-a accentuat, pas cu pas, ducând la prostirea umanității. Unde sunt intelectualii, au fost înlăturați? Acești politicieni care au fost și sunt la putere au devenit ,,experți’ în a lovi în intelectuali. Dar mulți intelectuali fac jocul murdar al trădătorilor, pentru a-și salva cariera și propria piele de hoțiile făcute. Incultura și prostia, inclusiv dezinformarea, au făcut ravagii în ultimii nouă ani, mai mult decât o bombă atomică.

Educația trebuie reanalizată

Mai sunt mulți intelectuali sănătoși, culți, mândrii că sunt români. Mulți tineri în speță studenți, se lasă duși de ,,valul european progresist”. Cine va fi viitoarea elită a țării? Este o  tragedie că atât de mulți indivizi  cu ,,studii’ nu știu nimic din ce au învățat, nu se pricep la nimic, decât la manipulare, băutură sex, minciună și hoție. Cât despre scris, este o catastrofă, ei nu știu să scrie. Trebuie înființat un Centru de reeducare a analfabeților cu diplomă.  Pe lângă multe trăsături minunate ale poporului român, o alta care îl defineşte este acceptarea fatalităţii.

Românii s-au lăsat manipulați decenii la rând, îndemnați să rabde, să accepte umilințe, să se acomodeze cu austeritatea, cu răul, sărăcia, corupția și trădarea. Pe români nu-i mai înfurie nimic. Nici scumpirile nejustificate, nici bătaia de joc a guvernanților, nici sărăcia, nici faptele umflate, nici prețurile cosmetizate de la o lună la alta, nici taxele care cresc ca buruienile după ploaie, nici veniturile umilitoare.

Ţinuţi tot timpul sub presiune, românii nu mai au curaj să înfrunte provocările. Se uită doar prin spărturile gardurilor la mesele de taină ale corupților fanarioți din structura de putere. La fiecare sfârșit de an, în discursurile extrem de „sofisticate” ale lui Iohannis, întocmite de consilierul personal, citite ca pe o dictare de clasa a patra, acesta pronunță cuvinte care, în lipsa de orizont cultural, au înțelesuri profunde doar pentru sine: „compasiune, iubire, generozitate, stabilitate”. Nimic despre prosperitate, progres, nivel de trai!

În mandatele sale

Domnul  Iohannis a furnizat țării, slogane: ,,pas cu pas”, ”Romania educată”, ”Romania lucrului bine făcut” etc. potrivit intereselor și mofturilor lui și ale străinilor, a dat  inclusiv nouă prim-miniștri. Stabilitate halal! Îl costă ceva dacă ne-a urat, robotic, câte în lună și stele? A dat dovadă de mult cinism. A jucat pe mâna celor din afară și, pas cu pas, am ajuns ,,România Ruinată”.

O altă Românie este cea needucată. Pe Iohannis nu-l costă nimic că noi rămânem un stat distrus, iar domnia sa, sub umbrele protectoare, se lăfăie în lux. Așa ne trebuie! Este paralel cu realitatea. Îmi aduc aminte de cei din ,,Diaspora”, care votau pentru distrugerea celor de acasă și a țării. Acum ar trebui să stea cu capul în jos față de cele întâmplate.  Cât cinism la acest personaj, paralel cu realitatea și fără empatie față de poporul român, să vorbească despre generozitate, iubire compasiune!  

Tot mandatul a fost în excursii peste excursii și  luptat pentru a distruge un partid, PSD. A trăit într-un lux exorbitant și, să vezi surpriză, ,,secretizarea dosarului cu cheltuielile”. Președintele ,,fără bilanț” s-a plimbat nouă ani cu avioane de lux cam prin toate țările calde, ca păsările rătăcite, pe banii poporului, în timp ce, pentru firimiturile adăugate salariilor și pensiilor, găștile lui de la Putere au dus lupte de gherilă. Şi-a permis să ia de la gura românului înrobit de austeritate şi să dea resurse băneşti şi materiale Ucrainei, un mare duşman al României.

Chiar și după ce Occidentul și slugile sale s-au cam convins ce hram poartă Zelenski și războiul din Ucraina, stopând ajutoarele, Iohannis a continuat să ia de la popor și să dea dușmanului, punând România în fața unui pericol de război cu Rusia. De la poarta lui Zelenski au luat lumină:  Ursula, J.Baiden, Cîțu, Ciucă, Ciolacu. Primul ministru al nostru nu vrea nici cu vorba să-l deranjeze pe Zelenski. SUA a început retragerea spre alte zări. Dacă și de la noi se retrag, vom rămâne doar cu fiarele vechi pe cap și datorii. Exemplu: Irak, Vietnam, Afganistan etc.

Câte investiții americane sunt în România?

Oare politicienii noștri știu ce înseamnă interes național, ce națiune, ce țară, ce suveranitate, ce patriotism, care stau pe capul  lui Iohannis! El răspunde de politică externă. Tot ce spun cei din afara a pus în aplicare. Vedeți, țara este blocată datorită incompetenței unor oameni de la conducere. Majoritatea românilor nu știu numele miniștrilor din  ministere. Dacă noi încă avem miniștri ca Gorghiu, Țurcanu, Grindeanu, Predoiu etc. spune totul, rămâi fără cuvinte. Înfruptați din ”drogul puterii”, au făcut țara preș intereselor străine, oferind servicii complete multinaționalelor, războaielor purtate de americani prin Afganistan, Ucraina, Gaza etc.

Președintele României rămâne loial până la capăt stăpânilor din afară, în calitatea sa de „pion” balcanic al intereselor euroatlantice, al intereselor SUA și oricărei puteri străine care dorește ceva din România!  Felicitări tuturor, străinilor inclusiv, lui Zelenski, că au profitat pentru țările lor. Bravo lor! Dar noi, plătim un preț prea mare!

Academia Franceză de Film

Intenționa să-i acorde lui Alain Delon premiul ”Palme D’or” pentru întreaga carieră, nominalizându-l în acest sens. O petiție, pornită din SUA, însă, cere Academiei la modul imperativ și agresiv să nu-i acorde premiul, afirmând că actorul ar fi fost de-a lungul întregii sale vieți „rasist, sexist și antiprogresist”. Doar nu am înnebunit cu toții ca să luăm lumina din SUA, țara lui Antihrist, această lume scrintită, sărită de pe axul firescului, al normalității.  Intervievat de ”Rai 3” în legătură cu acest subiect, Alain Delon declară: „Eu nu prea mai am de stat mult pe-aici, am avut o viață lungă și extraordinară de frumoasă, într-o lume care măcar pretindea că e normală la cap. Am avut femei frumoase, mâncare bună, prieteni de calitate.

Și slavă cât cuprinde, nu că mi-o doream neapărat, dar asta mi-a adus dragostea și prețuirea oamenilor, care nu poate fi cuantificată. În consecință, transmit Academiei că poate să dea curs petiției, acest trofeu mă interesează foarte puțin spre deloc. Mă interesează însă, chiar mă îngrijorează enorm, încotro se rostogolește această lume scrântită, sărită de pe axul firescului și normalității. Această țară (Franța) a generat și a cunoscut pe propria piele ororile unui iacobinism robespierian, practic, atunci francezii au încetat să mai fie o națiune măreață, pe placul lui Dumnezeu.

Chiar și amicul meu, Gerard Depardieu, a tulit-o în Rusia din două motive: 1 – să nu-i mai ia fiscul globalist din banii câștigați cu atâta trudă, cu eforturi anti-bahice considerabile și sudoarea “nasului” său celebru (râde), zgomotos) și 2 – nu mai putea cu ”’corecții’! Ajunse la un moment dat să se plângă că în toată echipa de filmare nu mai are decât 2 francezi, și ăia pe cabluri și lumini. Cum naiba, – mă întreba – să faci filme despre celți și galii antici cu Hamid și Abdullah? M-aș fi dus și eu după el, sincer, dar nu-mi priește clima, eu sunt mai sensibil la frig ca el…

Deci, să ia premiul cine vrea, dar vă rog, cu cuvintele marelui Hasek: – Oameni, fiți vigilenți, vi se trage preșul de sub picioare, vi se ia și ultimul drept la a fi natură umană îndumnezeită! – doar nu am înnebunit chiar cu toții ca să luăm lumină tocmai din SUA, țară a lui Antihrist, căzută ireversibil în hăul corectitudinii politice și al relativismului moral”.

  1. Cu un Președinte turist și un Premier la rugăciune, putem spune clar: Noapte Bună România!!! Felicitări Ursula, Zelenski și J Baiden care au dat dovadă că sunt politicieni cu adevărat. Slavă Ucraina !

Al dumneavoastră, același,

 Prof. Ioan Romeo Mânzală

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate