Connect with us

Actualitate

România lui Gheboasa?! Dacă vreți o țară în care vă doriți să se întoarcă fii și fiicele voastre. Prof. Ioan Romeo Mânzală

Published

on

drama romaniei

Munciți, munciți, munciți pentru că nimeni în afară de voi nu vă va proteja, nimeni în afară de voi nu vă va hrăni, și doar voi aveți nevoie de țara voastră, nimeni altcineva.

,,Dacă vreți o țară în care vă doriți să se întoarcă fii și fiicele voastre, dacă vreți să construiți o țară în care oamenii vor pleca doar în timpul vacanțelor, dacă vreți să construiți o țară care nu va avea frică pentru viitor, atunci faceți doar 2 pași: 1). Echivalați corupția cu trădarea de țară, iar oficialii corupți cu trădători până la a șaptea generație.

Faceți trei profesii, cele mai bine plătite și cele mai respectate: profesia de militar, profesor, medic. Și, cel mai important – munciți, munciți, munciți pentru că nimeni în afară de voi nu vă va proteja, nimeni în afară de voi nu vă va hrăni, și doar voi aveți nevoie de țara voastră, nimeni altcineva”, Golda Meir, Prim-ministru al Israelului, către poporul evreu.

 Românii profund nemulțumiți

Sunt duși cu zăhărelul. Zilnic apar la televizor diverși populiști (adesea așezați, în contradicție cu starea de fapt, doar în loja partidelor de dreapta) care declară ceea ce populația dorește să audă.

Realitatea este foarte crudă: investitorii străini au venit în România pentru profit maxim, nu de dragul pițipoancelor de la Mamaia. De aici plecăm în analiza oricărei situații legată de demersurile guvernului Ciolacu pentru acoperirea găurilor din buget. Iar pentru că alegerile se apropie, politicienii noștri se văd obligați să spună adevărul (măcar din când în când) și să promită că iau taurul de coarne, pe principiul ”Eu am încercat, dar atât s-a putut”. 

În legătură cu ideea supraimpozitării băncilor: ”Nu este normal să dai dobânzi de 1-2% la depozite și de 6-8% la credite, adică să ai 600% câștig”. Sigur că nu-i normal, asta ar putea să ne-o spună și un analfabet funcțional oarecare. Dar de aici și până la măsuri concrete rămâne o distanță ca de la cer la pământ. 

Populismul gargar, de joasă speță, poate fi întâlnit și în PNL, nu doar la social-democrați. Autocaracterizat drept ”responsabil și patriot”, europarlamentarul Rareș Bogdan se întrece pe sine, într-un mesaj care, dacă ar avea și ceva substanță în spate, l-ar face să tremure de indignare pe David Muniz: ”60 din primele 150 de companii au raportat profit zero! Este inadmisibil să ne urcăm cu picioarele pe microîntreprinderi, să căutăm bani la IMM-urile românești, cu cifre de afaceri de zeci de mii, sute de mii sau câteva milioane, și să permitem în continuare giganților să ne sfideze!”. 

 Să nu ne amăgim!

Politicienii noștri nu-și permit luxul de a atinge interesele financiare ale investitorilor strategici. ”Optimizarea fiscală” în cazul multinaționalelor, cunoscută în popor drept jaf la drumul mare, va continua cu același avânt.

 Mesajele populiste care încearcă să ne insufle un strop de speranță sunt doar tehnici elementare de manipulare și de calmare a spiritelor încinse.

 Se vorbește pe la colțuri  că unele televiziuni din Romania au început să folosească tehnologie psihotronică pentru manipularea telespectatorilor. Eu sincer cred ca este bârfă.

 Televiziunile folosesc adesea unele tehnici de determinare a comportamentului dorit pentru telespectatori în cadrul diverselor reclame. De această dată unele posturi TV au început să folosească tehnici evoluate de manipulare. Din știința mea se pot folosi anumite ,,unde”. Dar și în alte domenii se întâmplă ”minuni” unde dezastrul se va transmite către următoarele generații. Ani de zile, cea mai mare bancă din lume, Wells Fargo a înșelat clienții americani, deschizându-le ilegal milioane de conturi fără ca măcar să-i întrebe.

Sub ochii închiși ai autorităților  sufocându-i pe clienți cu amenzi și dobânzi penalizatoare, târându-i în tribunale, luându-le ultimii bani din conturi, cu o agresivitate și un cinism nemaiîntâlnite. Și multe, multe alte abuzuri de negândit în niște societăți civilizate, toate sub ochii autorităților care au reacționat doar când nu au mai avut încotro, când cineva a scos mizeria la lumină. Și, de fiecare dată, pedepsele au fost disproporționate în raport cu faptele. Amenzi mici, pedepse cu suspendare ori, în cel mai bun caz, condamnări la închisoare cu executare dar pentru perioade minuscule în raport cu prejudicial creat.

Vedeți câteva ex ,,Gheboasa”, vedeta erou național, idolul tineretului, Rareș Bogdan, care acum  apără luxul, hoții și funcțiile care decid hoția. Legea tăierii pensiilor speciale care este o cacialma, hotărârea CCR unde domnul Marian Enache se chinuia să găsească cuvintele folositoare la neconstituționalitate, toți hoții stau în Italia, 3 miliarde de euro nerecuperați au crescut omorurile, violurile, consumul de droguri, toate nenorocirile din Occident se experimentează la noi etc. Vă rog să ghiciți’’…cine face legile, ei le votează, ei fură și justiția avizează?

 Democrația, sistem creat să protejeze corupții

Băncile, marile corporații, afaceriștii veroși, politicienii, o întreagă clasă privilegiată care cade în picioare de fiecare dată, chiar și când nemernicia de care dă dovadă în fiecare zi este expusă cu probe clare. Un organism imens și extrem de puternic, care funcționează mereu deasupra legii, căruia nu-i pasă de reguli, vieți omenești, distrugerea planetei de nimic.

Tot ce contează sunt profitul cu orice preț, menținerea și extinderea privilegiilor, controlul absolut al tuturor pârghiilor economice, sociale și comunicaționale, puterea perpetuă, transmisă din generație în generație. Iar în tot timpul ăsta, noi ne hăhăim despre Greta Thunberg, activiști de mediu luați la mișto, campanii serioase aruncate în derizoriu, care ar trebui să atragă atenția asupra distrugerii deliberate a mediului.

Milioane de dolari sunt cheltuite de corporații, sub ochii închiși ai guvernelor, pentru discreditarea oricărei organizații și a oricărui individ care ar avea curajul să deschidă dezbateri legate de subiecte sensibile ce ar risca închiderea robinetelor de bani care țin întregul sistem de privilegii în viață.

Rețelele sociale

Sunt doar o parte din angrenajul enorm prin care miliarde de oameni sunt manipulați în fiecare secundă. Teme false, non-subiecte, aruncarea în derizoriu a celor care au curajul să spună adevărul și multe alte metode de manipulare sunt lansate în spațiul public cu unicul scop de a distrage atenția populației de la ceea ce contează și de a genera conflicte fără substanță și dezbateri goale de conținut. O spălare de creiere finanțată de bugete de miliarde de dolari, administrată continuu, până ce nivelează conștiințe și adoarme rațiuni și națiuni. Până ce transformă națiuni în turme ascultătoare. Toata lumea așteaptă zile mai bune.

”Și atunci, nu știu de ce ne mai mirăm că se întâmplă în România o grămadă de porcării. Că se închid ochii la fraude de proporții, că politicienii jefuiesc fără perdea bugetul public, că sute de mii de oameni trăiesc bine-mersi în aparatul de stat, fără să-i întrebe nimeni de sănătate, dacă sunt competenți, dacă au vreo utilitate.

Că aceleași firme câștigă de ani de zile …”licitații trucate” iar caietele de sarcini se fac la comandă, (vom mai discuta) cât de curând în toate localitățile României, că primari condamnați penal sunt realeși în funcții pentru a mai jefui încă patru ani bugetele locale și a compromite orice șansă ca localitățile respective să se dezvolte în mandatele lor și multă vreme după aceea. Că legile sunt făcute pentru șmecheri, că nimeni nu vrea să facă reformă reală, că profitul reprezintă singura preocupare a unei clase politice cleptomane și cinice până în măduva oaselor”, scria Octavian Herta din Marea Britanie.

 Nimănui  nu-i pasă de noi!

Suntem doar statistici, instrumente, marfă, buletine de vot, forță de muncă, capete plecate, masă de manevră, ”comentaci” despre Gheboasă. Da, țara ne vrea proști. Lumea întreagă ne vrea tâmpiți. O elită cleptocrată, care domină societățile de pe toată planeta asta, are tot interesul să nu gândim prea mult, să nu punem întrebări, să primim răspunsuri cât mai simpliste, să luăm în râs tot ce ne-ar pune creierul la treabă, să nu citim, să nu ieșim din rând.

Oricine are curajul să vorbească despre ceea ce nu trebuie rostit, e catalogat conspiraționist, băgat în aceeași găleată cu toți nebunii care perorează despre revenirea lui Iisus pe pământ în 2030 și cu săracii cu duhul care răspândesc plini de entuziasm isteric idei despre reptilieni, tuneluri dacice și cipuri implantate cu ajutorul vaccinurilor. Mai peste tot se vorbește așa ceva.

Oamenii așteaptă o schimbare, se simt mințiți, înșelați și văd că merg pe un drum care nu duce nicăieri. Atâta timp cât ”politicul”care și-a pierdut credibilitatea decide să numească ”incapabili”în fruntea tuturor instituțiilor, chiar și la cele de forță și nu numesc profesioniști adevărați, nu vom spera la nimic. Totdeauna unii incapabili numesc pe alții mai incapabili, pentru a deveni slugile și ,,masa de manevră” a lor. Văd politicieni din toate partidele la nelipsitele așa-zise ”zile ale localităților’’ cu speranța că mai sunt fraieri, dar ei nu pricep că lumea s-a deșteptat. Un prieten înființează o secție care fabrică wece-uri ecologice. Vreau să văd câți politicieni vor fi la inaugurare.

Tare mi-e teamă că de câte ori vorbim și scriem despre non-subiecte, despre un puști care cântă porcării, despre implanturile divelor, ori despre orice alt lucru complet lipsit de relevanță, cineva rânjește plin de satisfacție că poporul, dacă n-are pâine suficientă, se mulțumește cu circ.

Puterea se obține și se păstrează la fel

De la începutul lumii, după cum vedeți. De schimbat, se schimbă doar metodele și protagoniștii. Noi să fim sănătoși, cum ar veni. Mă duc să citesc ce dezbateri filozofice a mai iscat manelistul ăla de la Untold în spațiul cultural fin găzduit de rețelele sociale, parcă văd că și ăsta-și face partid în câțiva ani și se bate cu Simion pentru președinție. Cineva trebuie să câștige ceva din toată mascarada asta de zi cu zi, doar n-o să fim chiar noi norocoșii de serviciu… Ce căutau miniștrii la festival. Acest festival va însemna ”DRAMA CULTURII ROMÂNEȘTI’’în viitorul apropiat. Oare doamna Gorghiu știe?

Cu cât România devine mai dependentă de multinaționale și de sistemul financiar-bancar occidental, cu atât crește apetitul politicienilor noștri de a juca rolul falsului patriot.

 Nu trebuie să fii vreun expert de top ca să vezi realitatea. Miliarde de euro se scurg din buget către partenerii noștri externi sub privirea neputincioasă a guvernanților. Ambasadele din București își fac treaba ca la carte: au birouri chiar la Palatul Victoria și negociază orice, direct cu miniștrii. România trebuie să înghită pe nemestecată directivele ambasadelor, sub amenințarea că în caz contrar partenerii ne vor lăsa baltă. Își vor lua bagajele și vor pleca rapid către țări mai prietenoase cu investitorii.

Cu cât suntem mai proști, cu atât mai bine pentru stăpânii noștri. Prostia e cea mai ieftină resursă a umanității și, din fericire, se găsește pe toate drumurile. Noroc că are cine să o recicleze în bani și putere, altfel am muri dracu’ inutili complet. Aștept pe domnul Stoica să propună pensii speciale și pentru maneeliști. ”Legea 32” este opera domniei sale.

PS. Tot ce am scris în acest articol sunt lucruri care se întâmplă zi de zi în spațiul public. Un om cu o minte normală, fără interese politice și meschine, sesizează aceleași lucruri, care apar în media și în spațiul public. Chiar și în cel extern.              

Al dumneavoastră, același,

 Prof. Ioan Romeo Mânzală

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate