Connect with us

Actualitate

Reguli de organizare și funcționare a târgurilor de animale în județul Alba

Published

on

targuri animale judetul alba

Administratorii de târguri sunt obligați să notifice DSVSA Alba cu cel puțin 5 zile înainte de organizarea fiecărui târg de animale

În târgurile de animale se vor putea comercializa doar animale din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine, provenite numai din exploatații de pe raza județului Alba, din zone nesupuse restricțiilor sanitare veterinare. Comercializarea animalelor aduse din alte județe este strict interzisă.

Guvernul PNL-USR ne va interzice să mai creștem porci românești din 1 August! #nurezist fără fermierii români!

Unitățile administrativ teritoriale și administratorii de târguri sunt obligați să notifice DSVSA Alba cu cel puțin 5 zile înainte de organizarea fiecărui târg de animale. Emiterea unei autorizații din partea DSVSA Alba este obligatorie pentru funcționarea fiecărui târg!

Pentru a putea funcționa, târgurile de animale trebuie să îndeplinească mai multe condiții privind dotarea, conformitatea spațiului, împrejmuirea, asigurarea unei surse potabile de apă etc.

Autoturismul Primăriei Alba Iulia parcat PE LOCUL dedicat persoanelor cu DIZABILITĂȚI. Cine plătește amenda?

De asemenea, în târgul de animale trebuie asigurat un spațiu destinat controlului sanitar-veterinar. Totodată, se interzice funcționarea târgului de animale vii atunci când localitatea pe al cărei teritoriu este amplasat, este supusă unor restricții sanitar-veterinare.

Animalele nu trebuie să provină din localităţi ori exploataţii de animale în care se derulează programe de eradicare sau sunt supuse unor restricţii sanitare veterinare impuse ca urmare a evoluţiei unor boli transmisibile ale animalelor.

Administratorul târgului de animale autorizat este obligat să se asigure de sprijinul primăriei pentru asigurarea forţelor de ordine necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii.

În târgul de animale pot avea acces numai animale vii identificate şi înregistrate potrivit legii, apte pentru a fi comercializate, însoţite de documentele sanitar-veterinare legale, emise de către medicii veterinari de liberă practică.

Respectarea regulilor privind prevenirea și combaterea COVID-19 sunt obligatorii.

Reamintim că la nivelul județului Alba au evoluat, în total, 39 de focare de PPA, dintre care 38 au fost stinse. A rămas activ un singur focar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia