Connect with us

Actualitate

Primăria Alba Iulia cheamă la ordine constructorii care lucrează pe proiectele de mobilitate urbană

Published

on

primaria alba iulia

Pentru o informare corectă a cetățenilor, în ceea ce privește situația lucrărilor aferente celor două proiecte de MOBILITATE URBANĂ din Alba Iulia, fac precizarea că acestea sunt executate de trei companii semnificative: Elis Pavaje, PORR Construct și Antrepriza de Reparații Lucrări Cluj (ARL).

În ceea ce privește subloturile contractate de companiile Elis Pavaje și ARL Cluj, lucrările sunt avansate, cu mici întârzieri raportat la graficul de execuție, care se datorează într-o oarecare masură condițiilor meteo din ultima perioadă, deși o organizare mai bună a constructorilor ar fi dus la un grad de execuție mai ridicat decât cel existent.

În schimb, pe subloturile contractate de compania PORR Construct SRL se înregistrează întârzieri substanțiale față de graficul de execuție a lucrărilor, motiv pentru care pentru mâine, 29 iunie, am solicitat o nouă întâlnire cu conducerea PORR Construct, ce va avea loc la sediul Primăriei, pentru a analiza situația existentă. Întâlnirea va fi urmată de o vizită în teren, pentru clarificarea tuturor problemelor identificate pe perioada de execuție a lucrărilor.

Una din marile probleme identificate de echipa din Primărie care monitorizează lucrările este personalul insuficient asigurat de către constructor și utilajele incomplet adecvate fiecărei etape de execuție. Această problemă a fost semnalată conducerii PORR Construct SRL încă din data de 16.05.2023, compania luându-și atunci angajamentul că va suplimenta personalul și utilajele din șantiere, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Vă asigur că monitorizăm atent toate șantierele, pe loturile de mobilitate, în vederea identificării problemelor/riscurilor ce pot apărea pe perioada de execuție și realizăm săptămânal întâlniri de lucru, unde se discută problemele și soluțiile tehnice propuse, progresul fizic al lucrărilor, asigurând o permanentă comunicare cu alte entități direct sau indirect implicate în desfășurarea activităților din șantiere.

Cu ocazia acestor întâlniri, ne-am arătat disponibilitatea de a deschide noi tronsoane pentru execuția lucrărilor, cu condiția ca pe aceste tronsoane să nu fie relocate utilajele și personalul de pe alte tronsoane, aflate deja în execuție, pentru că asta ar crește disconfortul albaiulienilor, prin prelungirea timpilor de execuție de pe șantierele existente.

Constructorilor le-a fost pus mereu în vedere faptul că Primăria Alba Iulia nu va accepta o prelungire a perioadei de execuție a lucrărilor, atâta timp cât poate asigura front de lucru pe tronsoane noi pe perioada în care pe tronsoanele deja deschise trebuie să intervină: APA CTTA – pentru înlocuirea rețelelor de apă și canal, ELECTRICA – pentru relocarea rețelelor electrice în subteran, EON GAZ – pentru relocarea rețelei de gaze naturale sau alți operatori de utilități care trebuie să intervină pe tronsoanele respective.

Nu voi permite sub nicio formă ca aceste lucrări să fie întârziate, iar cei care sunt responsabili de aceste șantiere trebuie să își respecte obligațiile existente la data semnării contractelor de lucrări!

Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate