Connect with us

Actualitate

Prima clădire a localității cu sistem de încălzire prin pompe de căldură, secția de Maternitate-Pediatrie a Spitalului Orășenesc Cugir

Published

on

Investiție de 14 milioane de lei pentru modernizarea

Începând de anul trecut, secția Maternitate-Pediatrie a Spitalului Orășenesc Cugir se află în plin proces de modernizare. Lucrările aduc o premieră în Cugir, clădirea fiind prima din oraș care va utiliza un sistem de încălzire prin pompe de căldură, o tehnologie regenerabilă de ultimă oră, caracterizată de durabilitate, întreținere economică și costuri reduse de operare.

Practic, noul sistem inovativ captează energia geotermală pe care o regăsim înmagazinată în sol şi apă, pentru a o aduce în clădire cu ajutorul pompelor de caldură. În acest sens, au fost executate 14 foraje verticale, la o adâncime de 100 de metri, pentru introducerea reţelei de colectori.

S-au răsturnat cu mașina. Accident la ”Trei Poduri”

Modernizarea clădirii a însemnat şi lucrări de izolarea termică, înlocuire a tâmplăriei, lucrări de consolidare a clădirii şi îmbunătăţire a capacităţii de reducere a riscului seismic. Au fost realizate recompartimentări conform necesităţilor medicale specifice, înlocuiri ale instalațiilor electrice și a celor de apă și canalizare.

Secţia Maternitate-Pediatrie va avea un sistem de supraveghere video pe circuit închis și un sistem de supraveghere bolnavi, precum şi un ascensor nou, care va asigura accesul cu targă.

Grădinița și creșa Prichindel îşi va deschide porţile pentru micuţii din oraşul Cugir

Investiţii realizate de administraţia locală se ridică la aproximativ 14 milioane de lei şi sunt realizate în baza proiectului “Creșterea eficienței energetice în clădirea publică Secția Maternitate și Pediatrie – Spital Orășenesc Cugir” finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020″.

Echipamente medicale performante pentru Ambulatoriul Spitalului Cugir

Promisiunile electorale s-au împlinit: creștem Alba Iulia în buruieni de 1 metru

Secția Maternitate și Pediatrie nu este singura investiţie majoră derulată la Spitalul Orăşenesc Cugir. După descentralizarea sistemului medical, în urmă cu 11 ani, Primăria Cugir a declanşat un amplu proces de modernizare a unităţii medicale. Din bugetul local a fost reabilitată secţia de Chirurgie, iar cu fonduri europene a fost modernizat şi dotat Ambulatoriul.

primar cugir adrian teban
Adrian Teban

Investiţiile continuă, în derulare fiind un alt proiect cu fonduri nerambursabile care presupune dotarea spitalului cu aparatură de ultimă generaţie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia