Connect with us

Actualitate

Fructe și legume la schimb pentru ambalajele reciclate la noul hipermarket Carrefour din Alba Iulia

Published

on

carrefour alba iulia carolinatv

Primul hipermarket Carrefour din Alba Iulia din incinta Carolina Mall își încurajează clienții să recicleze ambalaje PET, doze și sticlă, pentru care vor primi la schimb fructe și legume proaspete de la producătorii locali. Inițiativa este parte a programului Plata cu PET pe care Carrefour îl aduce în Alba Iulia în perioada 1-3 septembrie. Clienții au șansa de a se înscrie în marea tombolă pentru câștigarea a 20 de trotinete electrice.

Plata cu PET este un program antemergător Sistemului de Garanție Returnare (SGR), care își propune să faciliteze trecerea la obiceiuri mai responsabile. Albaiulienii vor putea cumpăra produse de la fermierii locali la prețul special de 1 PET, doză de aluminiu și ambalaj de sticlă bucata. Mai mult, pentru fiecare recipient de apă rPET DORNA, clienții vor primi o cantitate dublă de fructe și legume proaspete.

Plata cu PET a fost introdusă pentru prima dată de Carrefour România în 2019, ca parte a programului de economie circulară „Punem Preț pe Plastic”, și a fost primită cu entuziasm de către clienți. În cei patru ani de campanie, peste 50.000 de clienți s-au implicat în colectarea a peste 1 milion de ambalaje PET, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă, în schimbul a peste 200 de tone de fructe și legume românești.

Soluțiile de mediu Carrefour pentru un mâine mai verde

Ca sistem permanent, clienții pot aduce în noul magazin recipiente cu ulei folosit și beneficia de recompense, conform unui mecanism foarte simplu: pentru fiecare 4 litri de ulei folosit,

Carrefour oferă la schimb clienților câte 1 litru de ulei proaspăt.

Totodată, Carrefour instalează în noul magazin din Alba Iulia și un echipament de reciclare, compatibil cu sistemul de garanție returnare, tip Reverse Vending Machine (RVM), prin care albaiulienii vor putea recicla ambalajele reutilizabile. La 10 articole reciclate, albaiulienii vor primi un voucher în valoare de 5 RON în Act for Good, valabil la cumpărăturile în magazinele Carrefour.

Offline și online, sprijin pentru binele comunității

Carrefour își invită noii clienți din Alba Iulia să pună binele pe lista lor de cumpărături și să doneze în locul special amenajat alimente pentru persoanele din comunitățile defavorizate, în cadrul proiectului Banca de alimente, dezvoltat alături de Crucea Roșie Română.

În plus, toți cei care fac cumpărături în noul hipermarket din Carolina Mall pot accesa programul Act For Good, disponibil în aplicația Carrefour, prin care clienții pot acumula puncte de loialitate pe care le pot folosi pentru a beneficia de oferte, discounturi, experiențe diverse sau să le redirecționeze pentru susținerea unor cauze, prin intermediul ONG-urilor implicate social, pe tot parcursul anului.

1 Comment

1 Comment

  1. Andreea

    septembrie 5, 2023 at 10:04 am

    Felicitari Alba Iuliei pentru aceasta initiativa minunata si bine venita! Carrefour isi demonstreaza angajamentul fata de economia circulara si oportunitatea de a reduce poluarea din mijlocul nostru. Suntem incantati ca putem fi parte a acestei initiative incurajatoare si sa ne implicam in cresterea gradului de constientizare ecologica la nivel local.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate