Connect with us

Actualitate

Florin Roman (PNL), împreună cu alți 5 PSD-iști vor să ÎNGRĂDEASCĂ presa!

Published

on

libertatea presei Florin Roman

Ș-au dat mâna și au depus un proiect de lege la Senat prin care vor să modifice Legea 544/ 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public

Proiectul de lege limitează accesul la informațiile publice și dă posibilitatea autorităților să refuze accesul pe motiv că informațiile sunt solicitate cu „rea-credință”.

Se pare că prin această lege, politicienii vor să-și ascundă trecutul și ”lucrul bine făcut” din banii publici.

Proiectul de lege prevede că informațiile care fac trimitere la contracte publice nu pot fi oferite pentru a nu pune „în pericol activitatea unor firme”.

Inițiatorii invocă faptul că „reglementările absurde ale legii dau prilejul diverșilor ONG-iști să solicite arhive de milioane de pagini de documente pe mai mulți ani”.

TOATE școlile și grădinițele se ÎNCHID în Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni și Ocna Mureș, cursurile se țin online

Și uite așa presa nu va mai putea dezvălui ascunzișurile politcienilor, pe semne că le dăm funcționarilor publici, plătiți din banii noștri, prea mult de muncă, dând posibilitatea instituțiilor publice să respingă solicitările dacă apreciază că informațiile sunt cerute „cu rea credință”.

În plus, autoritățile POT SĂ REFUZE ACCESUL LA INFORMAȚII în cazul în care informațiile solicitate fac trimitere la contracte care cuprind clauze confidențiale ce ar putea pune în pericol activitatea unor firme sau dacă există un proces pe rol, iar informațiile ar putea cauza daune uneia dintre părți în judecarea echitabilă a cauzei.

O altă prevedere propusă de acești democratici domni, obligă solicitantul la PLATA UNEI TAXE a serviciilor oferite de către instituția publică, inclusiv pentru documentele oferite online. Taxa este stabilită prin hotărâre a Consiliului Local.

Inițiatorii legii depuse la Senat sunt:

  • Florin Roman – deputat PNL,
  • Claudiu Augustin Ilişanu – deputat PSD;
  • Vlad Bontea – deputat PSD;
  • Eliza Ştefănescu (Peţa) Ștefănescu – deputat PSD;
  • Gabriel George Vișan – deputat PSD.

Vezi aici Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art.9 din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate