Connect with us

Cultură

Fiți atenți ce le spuneți copiilor. Sfaturi pentru părinți, din filozofia Montessori

Published

on

mariana

Educatoarea Mariana Mera ne impărtașește tainele micuților preșcolari din gradinițele Romanești folosind filozofia Montessori.

Maria Montessori a fost o medic și pedagog italian care a pus în practică toate cunoștiințele sale pe copii de vârstă mică, principiul său de bază fiind auto-educarea.

Mariana Mera, ieșind de pe băncile liceului și cu o recuzită minimă a reușit să se dezvolte pe plan profesional și să ajungă să se perfecționeze în grădinițele Montessori din București pentru a duce la un alt nivel de educație preșcolarii zilelor noastre, care vor deveni adultul de mâine .

Fiind un domeniu atat de amplu, cu o diversitate în ceea ce privește personalitațile copilului ,un cadru didactic trebuie să fie foarte bine ancorat din punct de vedere al pregătirii profesionale pentru a le putea oferi micuților multiple activități și materiale didactice.

În zilele noastre ,copii sunt tot mai agitați iar jucăriile de ieri ,doamna educatoare Mera le-a înlocuit cu materiale din viața de zi cu zi pentru a invăța preșcolarii să fie independenți.

Igiena ,deprinderile practice și socializarea cu copii sunt punctele forte pe care ar trebui să se axeze gradinițele românești.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia