Connect with us

Actualitate

Dorin Nistor, primar: „Sebeșul a fost și este un loc prielnic muncii și investițiilor!”

Published

on

fabrica pet sebes

Miercuri, 4 mai 2022, la Sebeș a demarat activitatea fabricii ENVIPCO România, care oferă soluții inteligente de colectare selectivă.

„Astăzi, s-a dovedit, din nou, că la Sebeș economia este vie și în plină dezvoltare. Toți ochii ațintiți spre municipiul nostru au văzut că Sebeșul a fost și este un loc prielnic muncii și investițiilor. Administrația locală oferă suport activ inițiativei private și dezvoltării economice.

Subliniez efectele benefice incontestabile ale investiției, în plan economic și social, aportul suplimentar adus bugetului local, astfel încât să putem susține investițiile în beneficiul comunității.

Pe lângă aceste aspecte, trebuie remarcat caracterul specific al investiției inaugurate azi: producția de instrumente de protecție a mediului înconjurător.

DP World – Lansare Terminal, la Decea, lângă Aiud

Investiția vine într-un context în care, în România, ca peste tot în Europa și în lume, problematica colectării selective a ambalajelor este tot mai prezentă pe agenda publică și legislativă. Din luna octombrie a anului 2022, pentru a se conforma cerințelor directivelor europene, România va implementa sistemul de garanție-returnare a ambalajelor.

dorin nistor

Municipalitatea Sebeș își asumă cu responsabilitate rolul de a sprijini toate entitățile care se vor implica în acest proces complex. Suntem deosebit de interesați de monitorizarea corectă a colectării selective, dar mai ales de protejarea mediului, prin preluarea și reciclarea tuturor ambalajelor și recipientelor” a declarat Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

Despre investiție:

Envipco este un producător de echipamente de colectare a ambalajelor cu peste 40 de ani de experiență, operand actualmente peste 7.100 de aparate, din Statele Unite și Australia și până în Suedia și Grecia. Suprafață de producție este de 2.870 metri pătrați (plus 520 de metri pătrați de birouri).

Advertisement

Capacitatea de producție preconizată: 6.000 de echipamente inteligente de colectare selectivă într-un an. Compania se orientează spre furnizori locali (90% dintre componente sunt procurate din România) și spre exportul echipamentelor produse la Sebeș în întreaga Europă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia