Connect with us

Actualitate

Comunicat de presă: Partidul ARCA – DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ

Published

on

arca partid

Stimați cititori,

Partidul ARCA-DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ a luat ființă din dorința unor tineri români creștini, de a construi o platformă politică populară românească, de centru, profund ancorată în valorile creștine naționale și europene, după eșecul Referendumului pentru familie.

Deși inițial această uniune ideologică s-a dorit să aibe denumirea Alianța Renașterii Credinței și Adevarului -ARCA, în final, pentru a reține cât mai mult din vechea denumire, a fost păstrat doar acronimul ARCA- Dreptate Adevăr Credință.

Partidul ARCA-DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ (fost Alianța Creștin DemocratăACD) a fost conceput în primăvara anului 2018, iar fericita naștere a avut loc în iulie 2019, printr-o hotărâre a Curții de Apel din București.

Fondatorii Partidului ARCA-DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ, sunt două cadre didactice și un antreprenor, trei oameni tineri care au vrut să demonstreze că se poate face o altfel de politică. Liantul dintre membrii fondatori fiind iubirea de țară și de neam, precum și credința creștină. Cei trei membrii fondatori au crezut cu tărie că oamenii simpli și decenți sunt capabili să edifice un viitor luminos acestei țări, precum și că, valorile creștine alături de demnitatea și identitatea națională, constituie fibra românului.

Astfel, Partidul ARCA-DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ a luat ființă ca o luptă în favoarea bunului simț, a apărării valorilor creșine, a demnității și identității naționale, a simplității și decenței în politică, condusă de cei trei fondatori, urmați de tinerii români ce s-au unit pentru a duce la victorie această luptă.

PARTIDUL ARCA-DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ, a reieșit ca o îngemănare firească a unei ideologii politice creștine și un model civic și economic susținut de doamna Otilia Magheru prin proiectul TraciaLand. Viziunea si proiectul TraciaLand al doamnei Otilia Magheru își are data de naștere oficială în data de 17 Iulie 2009, conform certificatului mărcii înregistrat la OSIM, și a fost adusă la cunoștinta publicului larg, la data de 25 aprilie 2012, cu ocazia Forumului Montan, organizat sub sigla Academiei Române, în județul Neamț, în cadrul Centrului Cultural și Pastoral „Sf Daniil Sihastrul” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

TraciaLand este un concept, un model de bussines înainte de toate, însuflețit de o stare de spirit de o energie a locuitorilor care s-au născut și au trăit pe aceste meleaguri și care au constituit modele de viață în societate, din cele mai vechi timpuri până în prezent. Modele de curaj, pricepere, dăinuire dar și păzitorii istoriei neamului românesc. Legat de tărâmurile Tracilor, a istoriei și credințelor lor, este foarte interesant de observat evoluția cronologică a cultuilui al Cavalerului Trac (Întemeietorul de neamuri), vechi de peste 3500 de ani și simbolistica atribuită acestuia în timp. În iconografia sacră, Cavalerul Trac este o divinitate a dreptăţii, a binelui care învinge răul şi întunericul, aflându-se în fața sa, copacul sacru (Pomul Vieții), dintre crengile căruia se vede șarpele (semn al tainei acestei Lumi) și un altar cu focul aprins (de veghe întotdeauna). Simbolul creștin a suprapus peste o imagine traco-geto-dacică străveche, personajul creștin al Sfântului Gheorghe care pare să fie o copie fidelă a Cavalerului Trac, atât prin frapanta asemănare dintre reprezentările iconografice ale celor doi, cât și prin rolul de luptă împotriva răului. Steagurile de luptă ale marelui voievod Ștefan cel Mare erau împodobite cu acestă imagine.

Simbioza organică și firească rezultată din modelul promovat de o urmașă a locuitorilor traci de pe aceste meleaguri, și un grup de profesori cu o ideologie crestin ortodoxă. Doamna Otilia MAGHERU a candidat în anul 2020 pe listele parlamentare la Camera Deputaților la Buzău pentru partidul AUR.

Scopul Partidului ARCA-DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ, din România este punerea în practică, prin accesul la guvernare, a viziunii despre o societate curată, prosperă și democratică, despre o Românie puternică ce se sprijină, fără echivoc, pe valorile moral-creștine identitare și definitorii pentru poporul român.

Ne propunem să construim o Românie puternică, prosperă, mândră de istoria și tradițiile ei. Nu în ultimul rând, ne impunem edificarea unei societăți în care piața și banii să nu devină scopuri absolute și în care cetățenii să găsească timp pentru descoperirea adevaratelor valori care ii pot face mai buni, solidaritate și comuniune.

În acest sens, îi invităm pe toți românii de pretutindeni ce vor să se alăture echipei noastre, împreună să construim o Românie puternică, prosperă, mândră de istoria și tradițiile ei.

Cu stimă,

Partidul ARCA-DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ

Contact:

Otilia Magheru – Prim Vicepreședinte, Partidul ARCA-Dreptate Adevăr Credință

tel: 0737 910 977

e-mail: partidularca@gmail.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate