Connect with us

Actualitate

Civismul: DNA-ul cetățeanului!

Published

on

civism carolinatv

Este singurul MOTOR al democrației, incoruptibil, neimplicat electoral și mai ales în slujba CETĂȚEANULUI

Singura institutie liberă după 1989, este, suntem convinși, clopotnița satului sau a orașului, care bate după voința cetățeanului, dacă nu este modernizată … securistic. Adică digitalizată. O altă gaselniță a bisericii creștine sau a comodității spirituale.

Din nefericire, atunci când nu „bat clopotele așa cum decide dreptatea” opțiunea cetățeanului, înainte și după 1989 este să facă plangere penală. E dificil și dureros, mai ales după 1989, de ce să fac eu pe justițiarul, atâta timp cât slavă Domnului, avem structuri democratice :MILITIE, PROCURATURA, TRIBUNAL, AVOCATUL POPORULUI, DNA, DIICOT și nu în ultimul rând, PRESA -neactionată de cetățean ci de robinetele finanaciare politicianiste, independente de voința civiă.

Realitatea este în fapt, că singura „institutie” cu adevarat liberă, imparțială și în slujba cetățeanului este CIVISMUL. Este singurul MOTOR al democrației, incoruptibil, neimplicat electoral și mai ales în slujba CETĂȚEANULUI sau global vorbind în slujba OMULUI.

Adeseori ne confruntăm cu afirmația ”de ce să mă bag, de ce să fac ceva, sigur nu se schimbă nimic, de ce să fiu eu mai grozav ca alții, de ce să imi fac dușmani, etc, etc, mioritisme care țin de lupta între …. oaie si capra! De regulă caștigă capra pe care o mulg numai politicienii, indiferent că pe TATA scrie PNL sau PSD. Tot un lapte și-un șuștar, adică o fi șuștarul securistilor care sau aclimatizat în „SPION ROMAN INDIVIDUAL”.

Agenda județului care mirose a asafalt și a orașului care se simte în imobilitate, nu ne lasă să zărim că există o perspectivă pozitivă: CIVISM -ul albaiulian, legat de Județul Alba.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate