Connect with us

Actualitate

Cerem tuturor patrioților sătui de batjocura și aroganța PSD-PNL să se alăture și să se implice conștient în dărâmarea acestui regim dictatorial și în reconstrucția țării. Partidele patriotice condamnă public oligarhia PSD-PNL

Published

on

george simion

„România se află, de pe data de 8 martie, în fața celui mai grav derapaj constituțional din ultimii 34 de ani. Comasarea intempestivă a alegerilor locale cu cele europarlamentare prin ordonanță de urgență reprezintă o gravă încălcare a ordinii constituționale de către coaliția de guvernare PSD-PNL. Sunt aproape trei săptămâni de când instituțiile statului care ar fi trebuit să apere Constituția, să apere drepturile românilor, au ales să tacă și să nu aibă nicio reacție cu privire la acest abuz de putere practicat de PSD și PNL.

Modificarea gravă și nepermisă a legislației electorale, prin afectarea drepturilor electorale, este specifică unui regim dictatorial ce caută prin toate mijloacele să împiedice derularea unor alegeri libere și corecte.

În fața acestui abuz ce sfidează orice exigențe democratice constituționale, douăzeci și patru de partide conservatoare, creștin-democrate și suveraniste din România, împreună cu importanți membri ai societății civile, s-au reunit la București, în data de 27 martie 2024, cu prilejul zilei Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, pentru a condamna public procesul de capturare a Statului român de către conducerile PSD-PNL în disprețul total al Constituției și al drepturilor cetățenești.

În momentul în care Avocatul Poporului și Curtea Constituțională au refuzat să își exercite prerogativele fundamentale de garanți ai drepturilor și libertăților fundamentale față de lovitura constituțională a Coaliției PSD-PNL, devine automat necesară în mod obiectiv coagularea tuturor forțelor patriotice împotriva oligarhiei PSD – PNL care suprimă democrația în țara noastră.

Protestăm împotriva deciziei de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, deoarece îngrădește dreptul românilor de a alege. Procedura birocratică restrictivă face ca milioane de cetățeni care nu au domiciliul sau reședința în localitatea unde trăiesc (studenții, bunăoară) sunt împiedicați să voteze la alegerile locale.

Protestăm față de numărul uriaș de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri. Dacă vrem să trăim într-o democrație, atunci numărul de 200.000 de semnături pentru a putea candida în cadrul alegerilor trebuie redus. România este printre țările europene cu cel mai mare număr de semnături necesar pentru a putea candida în cadrul alegerilor, fapt care împiedică partidele mici și candidații independenți să se înscrie în cursa electorală.

Protestăm față de alegerea primarilor și a președinților de consilii județene într-un singur tur, proces prin care oligarhii PSD-PNL își consolidează puterea feudală și discreționară asupra comunităților locale.

Protestăm împotriva deciziei guvernanților care, după ce au cumpărat deja presa, anunță cenzurarea și eliminarea vocilor disidente din importante platforme de socializare.

La instigarea sfidătoare a faraonului Klaus Werner Iohannis, PSD-PNL calcă-n picioare litera și spiritul Constituției naționale care garantează exprimarea suveranității poporului prin participarea la alegeri libere, corecte și periodice.

Suntem conștienți că, în aceste momente dificile pentru democrația românească, nu putem sta deoparte, ci, dimpotrivă, trebuie să tragem un semnal de alarmă și să acționăm față de abuzul de putere al PSD și PNL, față de lovitura constituțională pe care o orchestrează în aceste zile.

Ori ne unim și luptăm împreună pentru a ne apăra Constituția, Țara și democrația, ori ne condamnăm la un viitor în care toată puterea va fi monopolizată de acest nou FSN. Destinul României se va decide acum, în următoarele săptămâni: fie vom fi liberi într-o țară care ne aparține, fie vom fi subjugați pentru următoarele decenii.

În primăvara anului 2024, la 35 ani de la Revoluția anticomunistă din 22 decembrie 1989, când mii de compatrioți au murit pentru organizarea de alegeri democratice în țara noastră, PSD-PNL suprimă vocea societății civile și atacă suveranitatea poporului prin încălcarea caracterului liber, corect și periodic al alegerilor.

Regimul oligarhic PSD-PNL de astăzi netezește drumul României către tiranie.

Advertisement

Organizațiile prezente la această reuniune cheamă toate forțele democratice, candidații independenți și cetățenii liberi la constituirea unui pol patriotic, creștin-democrat, conservator și suveranist, care va lupta în toate alegerile din 2024 pentru salvarea libertății și pentru reconstrucția economică a României.

Chemăm românii de pretutindeni, de acasă și din străinătate, să susțină acest demers vital pentru salvarea democrației.

Cerem tuturor patrioților sătui de batjocura și aroganța PSD-PNL să se alăture și să se implice conștient în dărâmarea acestui regim dictatorial și în reconstrucția țării.”, se precizează în declarația comună.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate