Connect with us

Actualitate

Caravana de screening va fi prezentă la Ocna Mureş şi Fărău. Cancerele invazive pot fi prevenite

Published

on

caravana de screening farau ocna mures spital targu mures

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 06 – 07 aprilie 2023 în judeţul Alba, în localităţile Ocna Mureş şi Fărău.

Programul caravanei în perioada 06 – 07 aprilie 2023este următorul:

  • Ocna Mureş – 06.04.2023 – începând cu ora 12.00 (Piaţa Industrială Ocna Mureş, str. Nicolae Iorga nr. 35);
  • Fărău – 07.04.2023 – începând cu ora 10.00 (loc. Fărău, nr. 270A);

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Screening-ul salvează vieti, iar cancerul de col uterin este unul dintre formele de cancer care poate fi prevenit si depistat precoce. 

Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% pentru femeile care participă în mod regulat la programe organizate folosind oricare dintre cele două teste de screening recomandate. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate