Connect with us

Actualitate

Blat între USR și PSD

Published

on

usr psd alba blat

Şi PSD-istii uneori plâng, mai ales când triumfă dedesubturile iar membrii partidului sunt lăsați deoparte.

Pe surse, se pare ca președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a făcut o întelegere cu Gabriel Pleşa „şi asociaţii”. 
Încă din luna februarie, liderii marilor partide din județul Alba au hotărât soarta candidaților la Primăria Alba Iulia.
După cum se presupune, Gabriel Pleşa a fost eliminat din vechiul partid de către membrii PDL prin diferite metode ‘democratice’. Mai mult, unsul la Primăria Zzzmart City fiind celălalt viceprimar, Paul Voicu, mâna dreaptă a lui Mircea Hava.

Nevoit de situație, Gabriel Plesa pleacă la USR si candidează la Primaria Alba Iulia, cu drepturi depline din partea noului partid.

Pentru a nu fărâmiţa voturile cu un alt contracandidat, adică cu candidatul PSD, se pare că a existat o înţelegere între cele două partide.

Dacă președintele PSD, în persoana dirzului Ioan Dirzu, va nominaliza un candidat slab, un ‘no name’ la Primăria Alba Iulia, viitorul primar ales, alături de echipa USR, vor servi pe tavă PSD-ului un job de viceprimar.

Parcă ar fi de necrezut acest scenariu dar uite că prinde contur. Candidatul PSD la Primăria Alba Iulia este Alin Stanciu, un om de afaceri prosper dar un necunoscut în rândul masei de votanți. Ba mai mult, chiar în sondajele PSD-ului, candidatul Stanciu Alin e un „no name” pentru albaiulieni, ceea ce confirmă blatul, înțelegerea de mai sus.

De ce ai alege un necunoscut ca şi candidat, si încă cu doar o lună înainte de alegeri, când ai în partid membrii vechi, activi și „cu state de plata la zi’?
De ce PSD a fost ultimul partid care şi-a lansat candidatul pentru Primăria Alba Iulia?

Un scurt remember:

  • Gheorghe Damian, primarul Ciugudului a fost eliminat din partid când gandirea lui a ajuns un pericol pentru conducerea PSD Alba.
  • Rectorul Daniel Breaz, distins membru PSD Alba,  a cochetat anul acesta cu PNL. E oarecum de înțeles situația, date fiind circumstanțele şi relațiile de muncă și de prietenie cu exprimarul Mircea Hava. Plus, nu știu dacă rectorul Breaz ar vrea să se coboare la funcția de primar.
  • Daniel Zdrânc, un PSD-ist care a ieșit chiar bine în sondajele PSD dar care a fost lasat deoparte, la granița partidului. Ca și cum i-ar întinde invitaţia de a emigra în alt partid. E ca şi cum ai spune: Nu te vrem în afacerile şi înțelegerile noastre. Şi dacă îl pierd şi pe Zdranc, PSD Alba va cânta în duet, cu Vasile Crişan şi Bogdan Medrea, că alţii în partid nu-s.
  • Altă bazaconie: PSD Alba a încercat să-l susțină în alegerile locale pe Bogdan Lazăr de la ALDE dar nu s-au putut înțelege cu bigboss-ul Lazăr. Dacă nu câștigau alegerile, ALDE era de vină. Oricum PSD nu avea interesul câştigării alegerilor pentru că nu avea cum, miza era din nou…blatul.

Durerea membrilor PSD Alba se adâncește mai mult.
Un nou membru de partid, de fapt unul în devenire, va candidat pe loc secund, la CJ Alba.

Nu mai are PSD Alba membrii în partid?

De ce Dîrzu va avea alături un copilot ‘străin’ în cursa pentru Consiliul Judeţean Alba?
…şi iată că şi PSD-iştii uneori plâng, vorba celor de la Holograf.

Advertisement

Oare să fie străini cei de la centru de ce se întâmplă în ‘provincie’, noi ăştia mai în afară?

Şi ne mai mirăm de ce merge rău ţara asta dragă nouă, cu blaturi şi înţelegeri şi cu interese personale.

Care o fi adevărul?
Un lucru e sigur: adevărul e dureros si acest ADEVĂR ne va face liberi…

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia