Connect with us

Actualitate

ACTIVITĂȚI INFORMATIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII DIN ALBA PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINȚE

Published

on

prevenire hoti politia alba

Polițiștii au subliniat faptul că o mare parte a infracţiunilor contra patrimoniului sunt facilitate de neatenţia şi neglijenţa proprietarilor

Azi, 15 iunie, cu prilejul Zilei Europene de Prevenire a Furturilor din Locuințe, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sprijiniți de polițiștii de proximitate și cei de ordine publică au desfăşurat activități de informare, atât în mediul urban cât și în mediul rural, în scopul prevenirii victimizării cetățenilor din infracțiuni de furt din locuință.

Prin aceste activități, polițiștii și-au propus să semnaleze importanța măsurilor de protecție menite să sporească siguranța locuinței și au făcut recomandări pentru alegerea unor încuietori și mijloace de supraveghere video moderne și eficiente.

Polițiștii au subliniat faptul că o mare parte a infracţiunilor contra patrimoniului sunt facilitate de neatenţia şi neglijenţa proprietarilor.

Acţiunile informativ – preventive care vizează siguranţa locuinţelor vor continua, cu atât mai mult cu cât suntem în perioada vacanței și a concediilor, iar o atitudine neglijentă, din partea cetățenilor, poate fi o invitație deschisă pentru cei care săvârșesc infracțiuni de furt.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuință, vă invităm să țineți cont de următoarele recomandări:

  • Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă, pentru o perioadă mai lungă, în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!
  • Nu postaţi, dumneavoastră sau un alt membru al familiei, pe site-urile de socializare adresa sau imagini din care să reiasă că aveţi în casă obiecte de valoare sau că sunteți plecați în concediu. Imaginile din vacanță ar trebui postate la întoarcerea acasă;
  • Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă unităţi care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz), nu le lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu, şi numai dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!
  • Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!
  • Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dacă nu pot face această dovadă!
  • Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat!
  • Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

Reamintim faptul că Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuințe este un eveniment inițiat și lansat în anul 2019, în perioada în care România a asigurat Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Acest concept se fundamentează pe importanța conștientizării de către cetățeni a necesității adoptării unei atitudini prudente față de locuința și bunurile proprii.

Advertisement

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia