Connect with us

Actualitate

Zeci de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat eclere primite la o nuntă în Alba.Ce spune mirele…

Published

on

Peste cincizeci de persoane care au consumat eclere primite de la o nuntă ce s-a desfășurat în Cetatea de Baltă au ajuns la spital.

Pentru câteva zeci de persoane nunta la care au participat s-a transformat într-un adevărat coșmar. Peste 50 de persoane au ajuns la spitalele din Blaj, Târnăveni și Sibiu cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat eclere pe care le-au primit de la miri ca și recompensă pentru prezența la nuntă.

 Adrian Ioan Goga – mire – „am comandat acele eclere de la laboratorul respectiv printr-o cunoștință pentru că și eu dețin o pizzerie la nivel local si persoanele din familia respectivă comandă si ne avem bine…am zis să susțin și eu afacerile locale de mici întreprinzători care acum au pornit o afacere și așa am ajuns la laboratorul respectiv și fiind un laborator autorizat am zis ca măcar pachetele care le dau acasă hai sa fie de acolo. Am comandat 500 de eclere adică 13.9 kg asta fiind 125 de pachete a câte patru eclere.

Oameni au început sa se simtă rău așa din câte am observat la 10 – 12 ore după ce au consumat eclerele. Soția mea s-a simtit rău duminica noaptea spre luni pe la ora 1:30, luni noaptea si am întrebat-o când ai mâncat….mi-a zis cineva că foarte multă lume se simte rău din cauză la eclere și asta s-a constatat din cauză că au consumat eclere oameni care nu au fost la nuntă.”

Au fost și persoane care nu au fost la nuntă dar au mâncat eclere din pachetele ce le-au primit de la nuntă. Eclere au fost date de către miri la finalul nunții la pachet.

Primele simptome au apăraut la persoanele care au mâncat eclere duminică dimineața și care în mai puțin de două ore s-au prezentat la spitalul din Blaj. Aici cazurile mai grave au fost internate iar cele mai ușoare au fost tratate la domiciliu. La spital a ajuns si un copil foarte mic care s-a îmbolnăvit după ce bunica lui a luat un pic de crema dintr-un ecler si i-a dat să mănânce.

Camelia Teodorescu – director medical Spitalul Municipal Blaj – „începând din seara zilei de 3 septembrie când am înțeles că de la o nuntă la care s-au consumat prăjituri cu crema au început să vină pacienti din zona Cetatea de Baltă cu toxiinfecție alimentară cu simptome diareice acute cu vărsături și dezhidratare de toate categoriile de vârstă cu sau fără comorbidități uni au primit indicații de tratament la domiciliu cam în jur de 20 de persoane au fost internate. În total cam vreo 40 de persoane de atuncea și încă mai vin. Astăzi nu au fost spitalizați că au fost forme ușoare, trei au fost astăzi. Infecția cu salmonela poate determina o dezhidratare severă și pierderi de electroliți cu afectarea cordului sau a rinichilor și a celorlalte organe dar mai ales cu comorbidități dacă nu se respectă indicațiile meicale și tratamentul.”

Cei de la DSP Alba au demarat o anchetă și urmează să stabilească cine se face vinovat pentru acest nefericit eveniment. Doamna care a produs eclerele a cumpărat ouă de la două supermarket-uri din zona Blaj . Surse din anchetă spun că inclusiv soțul doamnei cofetar s-a îmbolnăvit că a mâncat primul din eclerele cu probleme. Activitatea laboratorului de cofetarie a fost suspendată până la remedierea tuturor problemelor. Nunta s-a desfășurat la căminul culturat din Cetatea de Balta. Aici condițiile din bucătărie cât și din camera firigorifcă unde au fost ținute eclerele sunt foarte bune. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate