Connect with us

Actualitate

VIDEO: Ziua națională a României, în Arieșeni

Published

on

De câteva zile, iarna s-a instalat în zonele înalte de munte, iar pe unele creste stratul de zăpadă poate trece de un metru.

În Munții Apuseni, stratul de zăpadă în zona montană depășește pe-alocuri 10-15 cm.

Pentru cei ce doresc să petreacă Ziua națională a României în Arieșeni, la zăpadă, salvamontiștii fac următoarele recomandări:

– să țină cont de atenționările de vreme rea, respectiv cod galben/portocaliu (vânt, precipitații, etc.) și să nu se hazardeze pe traseele montane care urmăresc crestele montane sau traseele dificile de acces în zona de creastă din cauză că marcajele turistice, exceptând stâlpii indicatori, sunt acoperite de zăpadă sau de crengile arborilor;
– să fie echipați corespunzător, astfel: ghete iarnă, parazăpezi, jachetă de vânt, polar, rucsac, căciulă, apă, dulciuri, ochelari, etc.
– să se informeze în legătură cu starea traseului ce urmează să fie abordat;
– în cazul în care consideră că au anumite probleme sau au pierdut marcajul traseului, este indicat să telefoneze serviciului salvamont pentru informații sau pentru intervenții în timp optim, pentru a se evita situații neplăcute, uneori critice.

Între timp, Cealaltă Capitală – Alba Iulia, așteaptă românii de pretutindeni să sărbătoească împreună Ziua națională a României!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate