Connect with us

Actualitate

Traseism, oportunism şi carierism politic în judeţul Alba

Published

on

gabriel-plesa-ppu-alde-proromania-isj-alba

Mirosul îmbietor al Puterii VS motivele plecării din partid.

Fiecare politician care trece de la un partid la altul îşi motivează gestul prin aceea că nu se mai regăsea în partidul pe care îl reprezentase. Întodeauna se întîmplă ceva cu… partidul meu şi nu cu mine.

Am putea oare să comparăm cele două partide vechi şi noi şi să aflăm ce au în comun? Putem. Numitorul comun este puterea care îi atrage pe oportuniştii şi carieriştii politici.

De obicei, politicienii care migrează la alte partide îşi iau de regulă o pauză în care se declară pentru opinia publică desigur, independenţi, după care îşi preschimbă carnetul de partid în tabăra Puterii.

Primul caz al oportunismului politic e cel al Domnului viceprimar PNL Gabriel Pleşa, în care lucrurile au accelerat puternic spre vârf, trecând de acea pauză, direct în tabăra noii puteri, USR Alba.

Pleşa dorea şi se aştepta să fie desemnat candidat al partidului PNL la Primăria Alba Iulia şi nu s-a întâmplat aşa şi atunci a schimbat barca.

Vezi şi 3 motive. De ce Pleşa nu este o alternativă la Primaria Alba Iulia

Mi-e greu să cred că oportuniştii politici au avut o revelaţie peste noaptea ca apoi să spună: din momentul ăsta nu mă mai regăsesc în interiorul partidului X şi mă duc la partidul Y.

Advertisement

Trecerea de partea cealaltă a baricadei nu face decât ca opoziţia să devină putere.

Un alt caz interesant e al fostului Director al Casei de Pensii Alba, Alexandru Retegan, cel mai nou membru PRORomânia Alba, cum se laudă partidul.

Horațiu Florea: „Sunt tare mândru de prezența domnului Retegan în organizația noastră „

Domnule Horaţiu, stimabilul director a străbătut toată paleta de culori politice, ajungînd în cele din urmă şi în bărcuţa partidului dumneavoastră, partid satelit al PSD-ului.

Noul partid PPU a mai greblat ”sute de membri din 9 organizații județene ALDE din Alba Iulia, această decizie vine ca urmare a neimplicării echipei de conducere a organizației județene ALDE ”.

Dacă nu am auzit de voi, de implicarea voastră în societate până acum, de ce credeţi că noul partid va scoate din voi nouă specie de superman politic?

Şi încheiem cu ceva mai uşor, cu oportunismul politic dintr-o instituţie ce stă la baza unui popor: Inspectoratul Şcolar.

Inspectorul școlar Adriana Elena Boghici se pare că şi-a schimbat culoare politică pentru a rămăne… pe funcţie.

După cum ştim, începutul de an a fost marcat de schimbări majore în conducerile instituțiilor deconcentrate din județ, printre care şi la ISJ Alba.

Proaspătul uns șef al acestei instituții, fostul pedelist și actual liberal Cornel Sandu, a avut grijă ca printre subordonații săi să se găsească cât mai puțini sau chiar deloc, persoane care au avut un trecut colorat în roșu.

Advertisement

Se vorbește în sat că domnia sa este un fidel executant al ordinelor venite de sus, astfel, nu s-a pripit în a-și pune colegii de partid în noile posturi eliberate prin demisie de majoritatea inspectorilor școlari veniți pe aceste funcții pe alt culoar, despre care noii șefuți, spuneau nu de mult că este unul profund toxic.
Toxic se pare, pentru alții, căci pentru ei este, așa după cum vedem cu toții, unul perfect sănătos si chiar profitabil.

Întrebarea pe care ne-o punem, în marea noastră nedumerire, cum se face că stimabila doamnă inspector Adriana Boghici, o mare militantă a celor care, de vreo 8 ani, i-au creat multe insomnii specialistului Sandu, a rămas pe funcție, în ciuda faptului că foștii colegi de partid și de serviciu ai domniei sale și-au prezentat demisia în ziua în care la șefia ISJ Alba a apărut ,,unul dintre cei mai buni inspectori școlari generali ai județului Alba”, citându-l astfel pe un mare clasic în viață, autointitulat jurnalist de profesie.
În cazul de față, cu siguranță, nu pot fi decât două variante de răspuns: ori avem de-a face cu un binecunoscut exemplu de oportunism prin schimbarea culorii politice pentru a rămâne în scaunul călduț de inspector școlar sau ne lovim de un fabulos exemplu de profesionalism în fața căruia chiar și maestrul în ale educației, domn Sandu s-a simțit copleșit și în același timp obligat să se închine cu deosebit respect.
Poate ne dă si nouă cineva răspunsul la această mare dilemă.

Să fim sănătoşi şi cu minte multă ca să discernem şi să alegem bine!

4 Comments

4 Comments

 1. Fals

  februarie 16, 2020 at 7:35 am

  Gabi Plesa a trebuit sa plece dintre ei,nu ca e un oportunist!

 2. hoho

  februarie 16, 2020 at 7:45 pm

  DIN PACATE TOTI FUG DUPA CIOLAN

 3. Moni

  februarie 17, 2020 at 7:51 am

  In politica titi devin oportunisti

 4. Radu

  februarie 20, 2020 at 8:43 pm

  ii raul cel mai mic, asta e menirea romanului, sa aleaga mereu raul cel mai mic

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia