Connect with us

Actualitate

Profesorii, obligați să dea în scris că nu fac meditații cu elevii de la clasă. Se închide ”circuitul banilor”

Published

on

Profesorii, obligați să dea în scris că nu fac meditații cu elevii de la clasă

Din 1 februarie 2024, toți profesorii din România vor fi obligați să dea în scris că nu fac meditații plătite cu elevii de la clasa lor

În documente vor declara în scris, sub sancțiunile pentru fals în declarații din Codul penal, că nu efectuează meditații plătite cu elevii de la clasă.

Aceste declarații de interese sunt publice, responsabilul de la nivelul unității de învățământ având obligația de a le publica pe site-ul unității de învățământ, anonimizând datele cu caracter personal, cu excepția numelui și prenumelui cadrului didactic, în termen de 10 zile lucrătoare de la data împlinirii termenului prevăzut.

Declarațiile de interese ale profesorilor vor fi publicate inclusiv cu numele semnatarului și afișate pe paginile de internet ale școlilor.

„Pentru a asigura echitatea şi obiectivitatea în activitatea de predare-învăţare-evaluare, personalului didactic de predare îi este interzis să desfăşoare activităţi de pregătire suplimentară contra-cost pentru elevii de la clasa/clasele la care este încadrat în anul şcolar în curs, având obligaţia de diligenţă să depună eforturi pentru atingerea competenţelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă şi prin programele de învăţare remedială”, potrivit Legii Educației nr. 198/2023 .

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate