Connect with us

Actualitate

Peste 4000 de accidente de muncă se produc anual în România

Published

on

Peste 4000 de accidente de muncă se produc anual în România, din care 200 sunt mortale.

Este doar o statistică aproximativă, pentru că nu toate accidentele și decesele din industrie sunt raportate. Mai mult, statistica datează din 2014: cifrele nu au fost aduse la zi. Pentru lucrul la înălțime, componentă majoră a muncii în industrie, existența echipamentelor de protecție a muncii nu garantează și utilizarea lor corectă. Aici intervine Safety Academy, primul Centru de Pregătire pentru Lucru la Înălțime din Europa de Est, care deschide primăvara aceasta porțile celui de-al doilea centru de training, la Poiana Mărului – județul Brașov.

Din 2012, asigurăm training și echipamente pentru protecția muncitorilor în lucrul la înălțime. Primim cursanții în două centre: unul lângă Capitală, în orașul Otopeni (strada Drumul Gării Otopeni 25-35) și, din această primăvară, la Ranch-ul din Poiana Mărului, județul Brașov.

Domeniile în care activăm

În centrele noastre lucrează prima echipă românească specializată în proiectarea și instalarea sistemelor colective de protecție pentru lucru la înălțime, cunoscute sub numele de „linia vieții”. Cursurile Safety Academy, susținute de traineri înalt calificați și certificați, limitează riscurile la care se expun lucrătorii la înălțime din variate industrii: Telecomunicații, Petrol și Gaze, Transporturi, Energie Eoliană, Construcții, Electricitate, Metalurgie, Mentenanță șamd., așadar o vastă gamă în care este necesară și/sau obligatorie cunoașterea noțiunilor de protecție a muncii de acest tip.

Programele de instruire sunt personalizate în funcție de industrie.

Advertisement

Cursurile Safety Academy

Cursurile sunt susținute de traineri profesioniști, pregățiti de Capital Safety (UK), lider mondial în lucrul la înălțime. Ele au durata de 1-4 zile și includ 4-6 persoane per sesiune, care primesc la finalizarea cu succes a cursurilor un certificat recunoscut la nivel european, valabil 1 an. Lucrătorii dobândesc informații teoretice, practice și educative cu privire la utilizarea echipamentului individual și colectiv de protecție pentru lucrul la înălțime, sunt testați teoretic și practic, iar cursurile sunt structurate astfel:

Lucru la Înălțime – C onștientizare

Lucrător la Înălțime

Lucru la Înălțime – Supervizor

Inspector EIP

Lucru la Înălțime – Salvare

Spații Închise – Salvare

Advertisement

Lucru la Înălțime – Acces În Coardă

Instalare și Utilizare Sistem „Linia Vieții” Vertical (Cabloc) / Mentenanță Cabloc

GWO – Acces și Salvare Turbine Eoliene

Lucru la Înălțime – Telecom

Lucru la Înălțime – Piloni GSM

Inspector SSM 40 ore – Protecția Muncii” / „Inspector SSM 80 ore – Protecția Muncii”

 

La Safety Academy, trainingurile sunt concepute pentru a menține siguranța și protecția a mii de muncitori dintr-o arie vastă de industrii. De la mentenanță preventivă și corectivă la inspecții și controale, de la simplul acces la înălțime până la tehnici complexe de salvare, punem la dispoziție toată gama de servicii, dar și produse destinate siguranței și protecției muncitorilor.

Advertisement

Trainerii noștri lucrează cu sisteme de protecție împotriva căderii create special pentru a fi ajustate în funcție de forma și suprafețele de lucru. Oferim de asemenea îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii speciale de înaltă rezistență, scări speciale de înaltă siguranță, dar și sisteme de blocare și etichetare a energiilor (LO/TO – Lockout/Tagout), soluții pentru controlul surselor de energie periculoasă în timpul activităților de mentenanță corectivă și preventivă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia