Connect with us

Actualitate

Peste 100 de elevi din Aiud şi Sebeş au fost sfatuiti de politisti

Published

on

TINERII DIN AIUD ŞI SEBEŞ AU FOST SFĂTUIŢI DE POLIŢIŞTI SĂ ADOPTE UN COMPORTAMENT PREVENTIV

În ultimele 7 zile, peste 100 de elevi din Aiud şi Sebeş s-au întâlnit cu poliţiştii în cadrul unor activităţi informativ preventive dedicate siguranţei tinerilor. Au fost abordate teme privind prevenirea violenţei, a traficului de persoane şi consumului de droguri dar şi aspecte legate de deţinerea şi folosirea articolelor pirotehnice.

În perioada 27 noiembrie – 05 decembrie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Evaluare Prevenire și Consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au desfășurat activități preventive în școli din municipiul Aiud și centre de zi din municipiul Sebeș, pentru prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor, prevenirea traficului de ființe umane și a traficului și consumului de droguri.

Activitățile au avut loc la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din municipiul Aiud, la Centrul de zi pentru copii „Sfântu Gheorghe” și Centrul de zi pentru prevenirea abandonului şcolar din cadrul Liceului cu Program Sportiv Sebeş, unde elevilor le-au fost prezentate aspecte privind delincvența juvenilă (cauzele fenomenului, factori favorizanți răspunderea penală a minorilor etc) precum şi riscurile la care se expun în cazul în care deţin ilegal sau folosesc, în mod necorespunzător, obiecte cu conţinut exploziv (petarde, artificii, etc).

De asemenea, polițiștii au prezentat efectele violenței în școală și în familie, elevii fiind informați despre modalitățile de prevenire a actelor violente și de protecție în cazul unei agresiuni.

Copiii au primit informații și despre modalitățile folosite de infractori, pentru recrutarea victimelor traficului de ființe umane și măsurile minime pe care le pot lua pentru a nu deveni victime dar și despre cât de mult poate fi afectată dezvoltarea fizică și psihică a unui tânăr, în cazul consumului de substanțe interzise.

Întâlnirile au avut un caracter interactiv, minorii fiind interesați de informațiile primite de la polițiști.

Siguranţa tinerilor este prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile informativ – preventive vor fi continuate.

Advertisement

AVANSĂRI ÎN GRAD LA IPJ ALBA

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia