Connect with us

Actualitate

O ură fără sfârșit. Prof. Ioan Romeo Mânzală

Published

on

razboi carolinatv

O ordine mondială disfuncțională și  insuficientă

În momentul de față, lumea este tulburată de două conflicte care, având detalii diferite, au aceeași cauză: o ordine mondială disfuncțională și  insuficientă. Ucraina-Rusia și Conflictul din Orientul Mijlociu. Cauzele?

În Ucraina, un stat artificial creat de către puterea sovietică, ”apusul colectiv”, printr-o lovitură de stat (2014), a impus un regim subordonat lui  și a căutat să transforme Ucraina într-un bastion militar, care putea pune în pericol existența Rusiei, cumpărarea a peste jumătate din Ucraina de către unii așa ziși ,,conducatori”. Dar să nu uităm apropierea NATO de Rusia…

În Orientul Apropiat

Crearea Statului Israel a avut drept consecință dislocarea populației băștinașe, palestinienii, care, de aproape patru generații sunt siliți să trăiască în tabere de refugiați. Dar în ciuda  asistentei indecente pe care USA o dă Israelului, în ciuda  mijloacelor devastatoare folosite, Israelul nu-i va putea înfrânge pe palestinieni, care duc un război popular. Iar războaiele populare nu pot fi terminate în felul acesta.

Și opinia publică mondiala este îngrozită și revoltată de atrocitățile care se produc sub ochii noștri. Între sentimentele oamenilor planetei, imoralitatea guvernelor și “apusul colectiv” este o prăpastie.

Ne apropiem de momentul adevărului!  Un înalt demnitar olandez în Congresul SUA spunea de la tribuna oficială: ”Vă mulţumesc foarte mult pentru că m-aţi invita. Vin în America cu o misiune”.

 Nu este totul bine!

În lumea veche se conturează un imens pericol şi este foarte greu să fii optimist. S-ar putea să ne aflăm în faza finală a islamizării Europei. Acesta nu este numai un pericol actual şi transparent pentru însuşi viitorul Europei, ci un pericol pentru America şi pentru întreaga supravieţuire a Vestului.  Statele Unite constituie ultimul bastion al civilizaţiei apusene care ar înfrunta o Europă islamică. Mai întâi, voi descrie situaţia existentă pe teritoriul Europei, iar apoi voi spune câteva cuvinte despre Islam.

Europa, pe care dumneavoastră o cunoaşteţi, este în schimbare. Aţi văzut, probabil, evenimente importante, anumite semne. Dar în toate aceste oraşe, uneori la numai câteva case distanţă de destinaţiile dumneavoastră turistice, este o cu totul altă lume. Este o lume a societăţii paralele, create de imigrarea musulmană în masă.

Pretutindeni în Europa se ridică o nouă realitate: întregi cartiere musulmane, unde rezidă, sau măcar poate fi văzută foarte puţină populaţie indigenă. Şi dacă este, ajunge s-o regrete. Şi acest lucru este valabil chiar şi pentru poliţie. Este o lume a eşarfelor pe cap, o lume în care femeile se preumblă într-o ţinută în care nu li se vede faţa şi cu o droaie de copii după ele, iar soţii lor, sau dacă preferaţi proprietarii lor de sclavi, păşesc cu trei paşi înaintea lor. Ai moschei la multe colţuri de stradă. 

Prăvăliile au semne pe care nici dumneavoastră şi nici eu nu le putem citi. Cu greu veţi găsi vreo activitate economică. Există ghetouri musulmane, controlate de fanatici religioşi. Există cartiere musulmane şi ele cresc ca ciupercile în toate oraşele de-a curmezişul Europei. Acestea sunt construcţiile de blocuri pentru controlul populaţiei crescânde a Europei, stradă cu stradă, cartier cu cartier, oraş cu oraş. Există acum mii de moschei în toată Europa. Cu congregaţii mai largi decât în bisericile creştine. Şi în fiecare oraş european există planuri de a construi supermoschei, care să facă să pară şi mai pitice fiecare biserică în acea regiune.

Semnalul este evident

Noi dominăm! Multe oraşe europene sunt deja pe un sfert musulmanizate: luaţi doar Amsterdamul, Marsilia sau Malmo în Suedia În multe oraşe, majoritatea populaţiei sub 18 ani este musulmană. Parisul este acum înconjurat de un cerc de cartiere musulmane. Mohamed este acum cel mai popular nume în rândul băieţilor, în multe oraşe. 

Advertisement

În unele şcoli elementare din Amsterdam nu se mai poate vorbi despre ferme, deoarece asta ar însemna să se menţioneze şi porcul, ceea ce ar fi o insultă pentru musulmani. Multe şcoli din Belgia şi Danemarca servesc elevilor numai “halal food” (adică mâncare acceptată de religia musulmană, fără carne de porc sau carne de animal nesacrificat conform ritualurilor musulmane). În Amsterdam, cândva un oraş tolerant, gay-ii (adică homosexualii) sunt crunt bătuţi aproape exclusiv de către musulmani.

Femeile nemusulmane aud regulat strigându-li-se “curvă, curvă”.  În Anglia, tribunalele “Sharia” fac acum parte oficial din sistemul legislativ britanic (tribunalele sharia sunt instanţe judecătoreşti musulmane, care acţionează şi din moschei – n.t.). Multe cartiere ale orașelor din Franţa sunt astăzi zone de “necirculat” pentru femeile fără capul acoperit cu un şal. În urmă cu puțin timp, un bărbat aproape a murit după ce a fost bătut de musulmani pe o stradă din Bruxelles, pentru că a fost văzut bând, când la ei era Ramadanul. 

Evreii părăsesc Franţa în număr record, fugind de cel mai crunt val de antisemitism de la al doilea război mondial. Franceza este o limbă vorbită astăzi curent pe străzile din Tel Aviv şi Natania, din Israel. Un total de 54 de milioane de musulmani trăiesc astăzi în Europa.

Într-un calcul recent al Universităţii San Diego, s-a constatat că în numai următorii 12 ani, 25 % din populaţia Europei vor fi musulmani. Desigur, are un Dumnezeu, o lume de apoi şi cele 72 de fecioare.

Islamul este o ideologie politică

O religie totalitară. Această ţară micuţă, ISRAELUL este situată pe linia de luptă contra jihadului, împiedicând avansarea teritorială a Islamului. Islamul este cel mai mare pericol. Israelul înfruntă linia de luptă a jihadului la fel ca şi Kaşmirul, Kosovo, Filipinele, Sudul Tailandei, Darfur în Sudan sau Libanul.  În Olanda, 60% din populaţie consideră imigrarea în masă a musulmanilor drept o greşeala politică, numărul unu de la al doilea război mondial încoace.

O Europă islamică înseamnă o Europă fără libertate şi democraţie, un deşert economic, un coşmar intelectual şi o pierdere de putere militară pentru America, deoarece aliaţii săi se vor transforma în duşmani, duşmani cu bombe atomice.

Cu o Europă islamică, America va trebui singură să apere moştenirea. Noi putem doar preda această libertate, greu obţinută, copiilor Europei, în aceeaşi stare în care ne-a fost oferită nouă.  Generaţiile viitoare nu ne vor ierta niciodată. Geert Wilders, preşedintele Partidului Libertăţii din Olanda, membru al Parlamentului olandez. Pentru toate acestea, Danche Schon, Angela!

Împrejurarea că, la sfârșitul “războiului rece” în lume s-a ajuns la o situație absurdă, nenaturală, la starea unipolară, starea în care ordinele USA erau “lege”, au făcut ca aceste situații să explodeze.

Dar în același timp, aceste conflicte prefigurează apariția unei noi ordini mondiale, a unei lumi din nou multi-polare și în care echilibrul și minimala justiție pot exista.

Căci este limpede că, atâta vreme cât presiunea este exercitată doar dintr-o singură direcție, nu poate exista echilibru! Este necesar să  fie reamintite aberațiile sângeroase ale lumii unipolare?

“Puterea absolută” creează ”demență absolută”

Iar între state, aceasta înseamnă că statul dominant poate exploata și lovi statele mai mici fără teamă de consecințe. Pur și simplu poate face tot ce vrea. Că așa este ne-au dovedit-o războaiele fără rost purtate de USA contra Serbiei, Irakului, Libiei etc. În chip egal ne-a fost dovedit acest  fapt de modul  brutal, sfidător în care  aceleași USA și “apusul colectiv” au tratat Rusia și încercările ei de compromis. Statul Israel, înarmat până în dinți și având arme nucleare, totul cu banii contribuabilor  USA, a refuzat orice formă de compromis cu populația băștinașă, cu palestinienii. În aceste condiții, în disperare, palestinienii au ales să lupte și acțiunile lor militare sunt duse într-o manieră “asimetrică”.

Ei nu se pot confruntă cu armata Israel, USA și “apusul colectiv” prin război “clasic”, ei trebuie să folosească mijloace “asimetrice”, mijloace care să facă inutilă superioritatea adversarului în tehnică de luptă. În chip  perfid, mincinos, aceste mijloace “asimetrice” au fost demonizate și declarate….terorism. O încercare penibilă de a elimina orice posibilitate de lupta pentru palestinieni. Ei bine această încercare nu are sorți de izbândă. Dar acest conflict sângeros între Israel și palestinieni  a mai arătat ceva.

Advertisement

Acțiunile militare  asimetrice ale palestinienilor au fost condamnate și declarate terorism. În același timp,  faptul că Israelul bombardează o populație fără mijloc de apărare, că oprește distribuirea hranei ai apei, că ordonă “mutarea” unui milion de oameni, acte care, fiecare în parte reprezintă genocide, sunt considerate de același “apus colectiv” ca mijloace “legitime. Lumea întreagă nu mai  poate sta la voia unui “apus colectiv”, care reprezintă ¼ din populația planetei, spunea dl Alex Nemoianu, istoric USA.

În lume există țări care nu pot fi înfrânte militar de  “apusul colectiv”: Rusia, China, Iran, India, Coreea de Nord și aceste țări  vor alcătui noul pol de putere și cu el lumea multipolară.

Războiul nu duce la nimic bun, decât la moarte. El este provocat de niște psihopați. Ar fi bine ca fiecare să stea acasă la el.

Al dumneavoastră, același

Prof. Ioan Romeo Mânzală

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate