Connect with us

Actualitate

NOI RESTRICȚII în ALBA. Se mărește carantina de noapte și se reduce programul magazinelor

Published

on

noi interdictii alba iulia circulatie magazine inchise covid

Magazinele și localurile închise mai repede. Interdicții de deplasare. Excepții de la regulă.

Magazinele se vor închide la ora 18:00 în toate localități din județul Alba cu incidența între 4 și 7,5 la mie și se va putea circula liber până la ora 20:00 – restrictii aplicate doar în weekend (vineri, sâmbătă, duminică)

  • Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureș
  • Unirea, Ciugud, Noșlac, Gârbova, Mirăslău, Rădești, Mihalț, Lunca Mureșului, Galda de Jos

În localitățile cu incidența de peste 7,5 la mie, magazinele se vor închide la ora 18:00 și se va putea circula liber până la ora 20:00 – restricții aplicate pe toată durata săptămânii !

  • Rimetea, Șona, Doștat

Micșorarea intervalului de circulație până la ora 20.00. Dacă rata de infectare trece de 7,5 cazuri la mie în ultimele 14 zile, intervalul de liberă circulație se restrânge până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii. Dacă rata e cuprinsă între 4 și 7,5 cazuri la mie, intervalul se restrânge până la ora 20.00 doar vineri, sâmbătă și duminică.

Magazinele și localurile închise de la ora 18.00. Dacă rata de infectare trece de 7,5 cazuri la mie în ultimele 14 zile, magazinele se închid la ora 18.00 pe toată durata săptămânii. Dacă rata e cuprinsă între 4 și 7,5 cazuri la mie, magazinele se închid la ora 18.00 doar vineri, sâmbătă și duminică.

Cealaltă Capitală a devenit în câteva zile Capitala Gunoaielor. Soluția Primăriei pentru depozitarea deșeurilor din Alba Iulia

Cea mai importantă măsură discutată este interdicția părăsirii localității dacă în respectiva localitate rata de infectare este de peste 3 cazuri la o mie de locuitori.

Măsurile se vor aplica începând de duminică, 28 martie a.c.

Excepțiile de la regulă ar fi:

Revenirea asupra acestei măsuri se face atunci când incidența scade sub 7 la mie.

  • Pentru noaptea de 27 – 28 martie, măsura va fi extinsă până la ora 22:00 pentru persoanele care vor participa și se vor deplasa ca să participe la serviciile religioase oficiate la sărbătoarea Pesah((ieșirea evreilor din robie).
  • Pentru noaptea de 3 – 4 aprilie, se va permite circulația persoanelor în afara locuințelor pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paștelui Catolic.
  • S-a discutat și de perioada 1 – 2 mai, și atunci vor fi stabilite ore de permisiune de participare la Paștele Ortodox, însă reglementarea nu apare în această hotărâre de guvern
  • Operatorii economic care au activitatea de fitness ca și profil vor avea activitatea suspendată unde incidența depășește 4 la mie și se va relua activitatea când incidența scade sub 3,5 la mie.
  • Măsura este pentru sălile de fitness, nu se menționează sportul de performanță

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia