Connect with us

Actualitate

Cealaltă Capitală a devenit în câteva zile Capitala Gunoaielor. Soluția Primăriei pentru depozitarea deșeurilor din Alba Iulia

Published

on

gunoaie alba iulia deseuri blocuri

Se reia ridicarea gunoiului menajer din Alba Iulia

După problema transportului public a apărut problema depozitării gunoaielor din Alba Iulia. Astfel se pare că Cealaltă Capitală a devenit în câteva zile Capitala Gunoaielor, fiind îngropată de mormanele de gunoi din imediata apropiere a locatarilor.

Soluția propusă de Primărie de depozitare a deșeurilor din Alba Iulia a primit acordul Agenției pentru Protecția Mediului Alba, dar și al Direcției de Sănătate Publică Alba.

Unde-i lege…îi tocmeală. Cam așa rămâne zilnic pe Calea Moților, din ogorul cu sfeclă

Depozitarea deșeurilor se va face la rampa de transbordare de pe centura orașului, până la deschiderea gropii de gunoi de la Galda de Jos, estimată pentru sfârșitul lunii aprilie.

gunoaie mizerie deseuri alba iulia
Deșeuri menajere Alba Iulia

Administrația locală a solicitat operatorului de salubritate, Polaris M Holding, să depună la Agenția pentru Protecția Mediului Alba documentația pentru autorizarea depozitării temporare a deșeurilor din Alba Iulia la rampa de transbordare de pe centura orașului.

Documentația a fost depusă la începutul săptămânii în curs.

În următoarea zi, încă de dimineața, au curățat tot. Deci se poate

Acordul favorabil al Agenției pentru Protecția Mediului Alba a fost emis astăzi, 24 martie. Un aviz pozitiv a fost emis și de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

Advertisement

Altfel spus, firma de salubritate a reluat, din acest moment, ridicarea deșeurilor din Alba Iulia. Gunoiul va fi depozitat la rampa de transfer de pe centura orașului. Spațiul peste 2000 de metri pătrați betonați, cămin de levigat, posibilitate de curățare/spălare și este îngrădită.

A fost construită integral de către operatorul de salubritate Polaris M Holding și are toate avizele și autorizațiile pentru funcționarea în cele mai bune condiții.

Reamintim că până acum deșeurile menajere din Alba Iulia erau transportate de către Polaris M Holding la Târgu Jiu. Recent, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a suspendat autorizația de funcționare a depozitului de deșeuri.

Pâclișa: Chiar dacă amenda Primăriei e foarte mică, e un început

Sintagmele neputinței „ criză a gunoiului” „ Alba Iulia sufocată de gunoaie”, „ problema gunoaielor” trebuie să dispară pentru totdeauna. Nici nu mai contează de când au început problemele și cine le-a generat, e o obligație pentru toți cei implicați, de la primării până la Consiliul Județean să le rezolve definitiv.

Vezi și Adevărul despre “Groapa de gunoi de la Galda”

Indiferent că sunt din Alba Iulia sau Galda, oamenii, contribuabilii cu „ gunoiul” plătit la zi, nu sunt vinovați cu nimic și nici nu ar trebui să îi intereseze problemele organizatorice care generează toată această situație, în fiecare nou sezon. Sper să fie ultima situație de genul asta, să se deschidă în sfârșit, după ani și ani, rampa de la Galda și totul să funcționeze cum a fost proiectat.” spune Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Albă Iulia.

Advertisement

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia